Hubneme s hlavou vzhůru

0
280

Každá žena má své triky a tipy na hubnutí. Ale jsou ženy, které zkoušejí nové metody, protože ty staré jsou neúčinné anebo už je nebaví a chtějí vyzkoušet zase něco nového. Takovou novou a opravdu originální hubnoucí metodou může být i aero jóga.

Co je to aerojóga?

Jak už název napovídá, jedná se o jistý druh jódy. Tentokrát je to jóga, kterou cvičíte ve vzduchu. Aerojóga je opravdu zajímavým druhem jógy a abyste jí mohli praktikovat, potřebujete speciální velký šátek, který jogíny označují jako hamaka. Tento šátek je připevněn ke stropu a měl by být tak pevný, že unese až tři sta kilogramového člověka. Právě do tohoto šátku si různě sedáte, postupně i zavěšujete, což pomáhá udržovat vaše tělo zdravé a štíhlé.

Proč je tento druh jógy tak výborný?

Každý den na vás působí gravitace, která nás neustále tahá dolů a právě celé kouzlo cvičení aerojógy spočívá v tom, že jdete proti této gravitaci. Díky tomu, že budete hlavou vzhůru, dojde ve vašem těle k rychlejšímu odkrvení nohou a celkovému rozproudění krevního oběhu, což velice příznivě působí na všechny vaše orgány, které začnou efektivněji pracovat, ale také na vaši postavu. Navíc mnozí říkají, že pozice nebo cviky, které děláte vzhůru nohama, mohou být velice dobré i pro váš mozek. Protože tyto cviky mohou působit proti únavě, zlepšují soustředění a podobně. Někteří dokonce tvrdí, že tyto cviky vám pomohou s vráskami. Avšak nejvíce jsou tyto cviky prospěšné na vaši páteř, tedy záda a také klouby.

Začínáme cvičit

Samozřejmě, že když slyšíte pojem aerojóga poprvé, tak hned nepůjdete do velkých výšek. Ti, co s tímto cvičením teprve začínají, tak budou jen pár centimetrů nad zemí, abyste si vůbec zvyklí jaké to je, být zamotaní v šátku. A rozhodně je to bezpečnější pro ty, kteří začínají. Ale cvičení samotné je stejné, jako klasické cviky z jógy, takže ti, kteří jógu někdy cvičili anebo jí aspoň vyzkoušeli, tak už aspoň trochu ví, co čeho jdou.

Kde mohu tuto jógu cvičit?

Existují speciální tělocvičny, kde jsou zavěšené šátky a vy si můžete přijít zacvičit aerojógu pod vedením nějakého trenéra anebo cvičitelky, která vám bude ukazovat, co máte dělat a zda to děláte správně. Ale zkušené ženy, které toto cvičení už znají, si mohou šátek zakoupit a připevnit doma. A pak si doma u televize můžete lítat vzhůru nohama.

Pro koho je tato jóga vhodná?

Tento speciální typ jógy je vhodný téměř pro každého. Pokud se cítíte na to, že byste si aerojógu chtěli vyzkoušet, tak se do ní rozhodně pusťte. Navíc je to cvičení nejen pro ženy, ale stejně tak vhodné je i pro muže, takže se nelekněte, když na cvičení uvidíte i nějakou pánskou postavu.

Tento způsob hubnutí se vám bude určitě líbit, protože budete zdraví a hubení příjemnou námahou.