Vedete intimní život, nebo se chystáte k tomu, že jej začnete vést a proto byste ráda užívala antikoncepci a chránila se tak před nechtěným těhotenstvím. Jak získat antikoncepci? Antikoncepce je ve většině případů na lékařský předpis. Existují i některé druhy, které jsou volně prodejné a to je například kondom, který vás jednak ochrání před nechtěným těhotenstvím, pak také před pohlavními chorobami.

Chcete-li užívat antikoncepci ve formě tablet, nebo dostat antikoncepční náplast, či kroužek, nebo tělísko, popřípadě ještě antikoncepční injekci, pak je třeba, aby vám jí předepsal lékař. Antikoncepci předepisuje gynekolog, proto je třeba se žádostí jít přímo ke gynekologovi.

Ten vás nejprve vyšetří, zjistí, jste-li v pořádku, udělá jaterní testy, i když dnes již toto není nutné a po té vám předepíše vhodnou antikoncepci pro vás. Můžete sdělit i své požadavky a to je cena antikoncepce, nebo chcete-li abyste neměla menstruaci a lékař vám podle toho předepíše to, co si žádáte.

Pokud se rozhodnete pro pilulky, pak je nutné začít je brát první den vaší menstruace, proto si návštěvu gynekologa načasujte před začátkem menstruace. Antikoncepce vás bude nejen chránit před početím, ale zmírní i bolesti při menstruaci a pokud máte menstruaci nepravidelnou, pak jí budete mít díky antikoncepci přesnou jako hodinky.

Antikoncepce tedy srovná i váš cyklus. Pokud tápete v tom jakou antikoncepci si nechat napsat, pročtěte si různé diskuze a recenze a zjistěte, co by vám osobně nejvíce vyhovovalo a co vše od antikoncepce očekáváte.

Na trhu je obrovské množství antikoncepčních preparátů a vy tak můžete vybírat a poradit se s vaším doktorem o tom, co je pro vás nejlepší a čím se před případným otěhotněním nejlépe chránit. Co se týká pilulek, tak ty je nutné užívat pravidelně každý den ve stejnou hodinu, to je třeba si také uvědomit. Pokud nejste schopná si vzpomenout každý den, raději si nechte předepsat něco jiného.