Je mnoho lidí, kteří trpí nejen tehdy, kdy je venku chladno, studenými končetinami, protože ti, co mají běžně studené ruce, tak mají studené i nohy. Rozhodně je to ukázka toho, že vašemu tělu něco chybí. Existuje pár rad, co máte tělu dodat, abyste neměli studené ruce.

Teplý jídelníček vás pořádně prohřeje

Jedním z důležitých aspektů je, co jíte. Rozhodně by ve vašem jídelníčku měly být teplé suroviny. Teplými jídlem výjimečně není myšleno polévky, omáčky a podobně. Naopak jsou to suroviny, které dokážou naše tělo rozehřát až do samotných konečků. Takovým typickým jídlem, které může prohřát končetiny je například skořice, česnek, zázvor, čili a dokonce i pohanka. A pokud máte tento problém, měli byste rozhodně tyto suroviny přidat do svého jídelníčku.

Mazání na prokrvení

Další způsob, jak lze jednoduše prohřát své končetiny jsou různé masti. Někteří sice mastičkám nevěří, ale jsou rozhodně lepší, než polykání různých léků a navíc masti jsou opravdu účinné, když si koupíte takové, které podporují prokrvení. Ideální je například klasická Alfa, kterou používaly už naše babičky. Ale klidně si můžete koupit i nějakou modernější, vhodné mohou být i konopné masti či masti, které mají přísady výše zmiňovaných teplých surovin, například mest se skořicích, s čili a podobně.

Nálevy do teplé vody

Pamatujete si naše babičky, které večer seděly a měly nohy ve škopku plném vody? Tak přesně tak si můžete sednout třeba vy doma k televizi. Samozřejmě, že je dobrá i samotná teplá voda, protože pořádně končetiny rozehřeje, avšak ono rozehřátí nevydrží po celou noc, ale bohužel jen chvíli, a proto je dobré do vody opět něco dodat. Zase se doporučuje klasická Alpa, ale záleží na vás, co se vám bude zdát jako vhodný prostředek.

Teplo si doneseme

V případě, že opravdu nebude nic pomáhat, tak vám nezbude nic jiného, než si teplo vytvořit nějakým jiným způsobem. Mnoho lidí, kteří mají problém s prohřátí svých končetin, se kupují různé sáčky do postelí, dokonce i podložky či deky, které se zapnou do elektřiny anebo se nechají nahřát a pak udrží teplo po celou noc. Takže si lidé tuto dečku či sáček přes den nahřejí a večer si ho dají do oblasti svých končetin. Tedy nejčastěji k nohám, aby je po celou noc pěkně hřály. Někteří zbytečně neutrácejí za drahé podložky a jen si na noc vezmou ponožky, což je také řešení.

Nemusíte se obávat

Studené končetiny má mnoho lidí, někteří kvůli tomu navštíví lékaře, který jim stejně doporučují jedno z výše jmenovaných řešení. Avšak je spousta lidí, kteří si prostě zvykli na to, že jejich ruce a nohy jsou chladné a nijak jim to nepřekáží, a tak se s tím ani nesnaží bojovat. Ono to není nic, co by člověka omezovalo.

Studené končetiny jsou běžným problémem většiny lidí, takže pokud sami bojujete s tímto problémem, není to nic neobvyklého, ale dá se to velice snadno řešit.