Vytvořte si pravé domácí lázně u vás v koupelně

0
205

Láká vás odpočinout si po náročném pracovním dni, ponořit se do horké vody, zahalit do páry a nechat své tělo i smysly hýčkat vůněmi bylin a vonných olejů? Co si takhle dopřát lázně? Ale takové, do kterých nemusíte jezdit a investovat do drahých lázeňských procedur. Lázně si dokážete snadno udělat doma ve své koupelně. Poradíme vám, jak na to.

Začněte koupelí

Horká koupel pomůže prvotnímu zrelaxování celého vašeho těla a uvolní zatuhlé svaly. Pro podporu relaxace a požitku je dobré vždy vodu doplnit i vhodnou vůní. Pokud se potřebujete uvolnit a zklidnit všechny smysly, sáhněte po bylinkách jako meduňka, dobromysl a chmel, které podporují dobré usínání. Po psychickém či fyzickém vypětí je vhodná též levandule či řebříček. Když si naopak chcete koupelí nechat vlít do žil novou energii, dejte přednost vůni citrusových plodů. Pro omlazení a regeneraci kůže přidejte do koupele kopřivy nebo ovesnou slámu. Pro pleť se sklony k vysušování doporučujeme volit tyto vůně ve formě koupelových olejů. V jiném případě je vhodná i mořská sůl do koupele. Kvalitní přírodní kosmetika tyto produkty běžně nabízí.

V případě, že nemáte doma k dispozici vanu, postačí horká sprcha a přírodní vonná mýdla.

Pokožku očistěte a prokrvte

Ke konci koupele zbavte své tělo zbytků odumřelé kůže a pomozte k jejímu lepšímu prokrvení. Vhodnými pomůckami jsou lufa a pemza.

Dopřejte si zábal a masáž

Horká prokrvená pokožka dobře vstřebá následnou výživu, kterou je jí třeba občas dopřát. Udělejte si zábal a dopřejte si luxusní péči léčivých bylin a minerálních látek. Po zábalu bude vaše pleť pevná, vláčná a vyživená. Návod, jak takový zábal připravit, můžete najít například na stránkách https://www.homespa.cz/.

Celou lázeňskou proceduru můžete završit ještě masáží. Poproste partnera o masáž zad meduňkovým olejem. Pokud jste na masáž sama, zaměřte se alespoň na promnutí svalů kolem krku a šíje a taky často namáhané trapézy. Promasírujte nohy olejem proti celulitidě nebo olejem podporujícím proudění lymfy. Ten dokáže z těla odbourat řadu nežádoucích látek.

Po skončení vašich domácích lázní vypijte půl litru čisté vody, pusťte si relaxační hudbu a nechte v sobě doznít blahodárný pocit z toho, co hezkého jste dnes pro sebe a své tělo udělala.