Slovní spojení „erotická masáž často vzbuzuje rozhořčení a masáže jsou předsudečně odsuzovány jako obchod se sexem. Tento mýtus se pokusíme rozprášit a dokázat, že i tento typ masáže by ve vašem životě měl mít čestné místo. Proč? Pomůže vám od řady problémů – s bolestivostí při pohlavním styku, vaginálními záněty, problémy s prostatou, padáním vlasů, úzkostnými pocity, zmírní předčasnou ejakulaci a údajně pomáhá i při potížích s početím! Nevěříte? Nebojte se svěřit do rukou profesionálů nebo svého protějšku.

Erotické masáže mají kořeny v dávné historii

Již mnoho let před Kristem měla erotická i tantrická masáž hluboce duchovní význam. Možná tomu nebudete věřit, ale první zmínky o ní se objevují již v Eposu o Gilgamešovi, který byl sepsán 2000 let před naším letopočtem. V této době bylo samozřejmostí, že většina národů uctívala bohyně lásky a plodnosti, ať už to byla řecká Afrodita, římská Venuše nebo egyptská Ísis. Lidé je uctívali sexuálními obřady a rituály, kdy na oplátku žádali plodnost.

Dnešní podoba není zcela ustálena, sice je stále ovlivněna svými kořeny, ale má své hranice, přestože bohyně plodnosti vytlačilo křesťanství.

Jaký je rozdíl mezi erotickou masáží a tantrou?

Mnohdy jsou tyto dva typy masáží házeny do jednoho pytle, ale nenechte se zmást, protože opak je pravdou. Pokud se svěříte do rukou odborníků, tak u obou typů platí jasné pravidlo, že sex není součástí. Hlavní rozdíl je takový, že tantra učí celotělovému orgasmu, zatímco erotická masáž je zaměřena na momentální uvolnění, se kterým se orgasmus pojí. Tuto erotickou masáž můžete zkusit i doma bez větší přípravy.

Tantrická masáž

· Nezaměřuje se na cíl, ale na prožitek tady a teď

· Orgasmus je pouze „vedlejší účinek“

· Nepracuje pouze s fyzickým tělem, ale hlavně s duchovní stránkou a energií

Erotická masáž

· Navozuje vzrušení v oblasti intimních partií

· Vzbudí sexuální energii, ale dále s ní nepracuje

· Cílem je momentální uvolnění

· Jedná se o relaxační masáž, která je okořeněná erotikou

10 důvodů proč masáže navštěvovat nebo praktikovat doma

· Léčí neplodnost

Problémy s početím bez vážních zdravotních komplikací trpí až 15 % párů. Sex přestane být potěšením a stane se z něj poslání, což může vést k odcizení partnerů. Při masáži ve vás doteky začnou uvolňovat hormony štěstí jako je serotonin, endorfin nebo dopamin, které jsou důležité pro psychickou pohodu, a přestanete se soustředit na plození jako takové. Navíc pomáhají uvolnit oblast pánve a rozproudit energii, která je nutná k uchycení plodu

· Vyvede váš vztah ze stereotypních kolejí

· Zmírní předčasnou ejakulaci

· Pomáhá pří problémech s bolestivým pohlavním stykem

· Zmírňuje problémy s prostatou nebo vaginálními záněty

· Problémy s bolestivostí při pohlavním styku budou ty tam

· Celkové uvolnění od hlavy k patě

· Padání vlasů u pánů bude minulostí

· Pomůžou od stresu a úzkostných stavů – doteky produkují hormony štěstí

· Odstraní bolesti hlavy a bude se vám lépe spát

Tipy jak si tedy vybrat kvalitní erotickou masáž – aneb jak nenaletět

Poselstvím celého článku je zbořit mýtus, že erotická masáž je zástěrka pro sexuální službu. Jedná se o vrcholnou rozkoš, ale pozor na skrytá nebezpečí a podvodné praktiky, kterých se můžete stát obětmi. Proto pro vás na závěr máme pár tipů, jak si vybrat správný salon, který navštívíte, aniž byste toho následně litovali. Pokud si budete všímat následujících bodů, nemůžete šlápnout vedle.

· Profesionální přístup – využívejte telefonické rezervace a již podle prvotního přístupu zjistíte, co můžete očekávat, co se týče doporučení masáže i masérky

· Nejde o sex – takže ho neočekávejte a ani nevyžadujte

· Salon vypadá jako na fotkách – pokud tomu tak není, neztrácejte čas

Jsou pro vás erotické masáže stále tabu, nebo je berete jako běžnou záležitost? Podělte se s námi a inspirujte další čtenáře!