Při špatném výběru školního batohu pro děti nejvíce trpí jejich záda. Jen si vzpomeňte, jak často vidíte na ulici malého školáka s přecpanou aktovkou, která je pomalu větší než on. Vzhledem k tomu, že batoh na svých zádech děti nosí i několik hodin týdně, otázka, jestli nekazí jejich zdraví, je zcela na místě.

Věk a velikost dítěte přitom hrají důležitou roli. Nelze koupit jeden univerzální batoh na celou školní docházku. Produktová řada školních batohů českého výrobce STIL odlišuje jednotlivé typy batohů podle toho, jak staré dítko je. Mimo to k jejich přednostem patří kvalitní provedení, váš potomek tak batoh po několika měsících nerozdrbe, a především nízká hmotnost.

Na prvním stupni nepřetěžujte záda

Během prvních pěti tříd vyroste dítě o několik desítek centimetrů, pokud by tak nosilo špatný batoh, zejména jeho záda by velmi trpěla. Školní aktovka pro prvňáčka tak musí být vybavená anatomicky tvarovanými zády, která dobře sedí k zádům dítěte a nevytváří mezi sebou žádnou mezeru. K dokonalému přilnutí pomáhají i široké polstrované ramenní popruhy.

Batohy pro prvňáčky musí být lehké, už takhle toho malí žáčci nosí na svých zádech až až. Ty od STIL váží maximálně 1 kg. Jsou vybavené praktickým patentovým zapínáním s magnetem, které dítě snadno obslouží jednou rukou. Soustředí se také na bezpečnost, na všech stranách batohu se nachází reflexní bezpečností prvky.

Nápaditý vzhled a odolnost pro druhý stupeň

V tomto věku prožívají děti období, kdy si na sebe jen tak něco nevezmou, proto je důležitý i nápaditý vzhled batohu. Školní batohy pro 2. stupeň jsou navíc velmi odolné a disponují praktickým vnitřním uspořádáním, jež školáka nutí k udržování pořádku, který mu v tomto věku není příliš vlastní.

Kromě toho navazují tyto batohy na vlastnosti batohů pro 1. stupeň, nejsou zbytečně těžké a z hlediska ergonomie jsou stejně šetrné k zádům školáka.

Pořiďte aktovku i s penálem nebo boxem na svačinu

Ať už se sháníte po studentském batohu nebo vůbec první aktovce pro své dítko, můžete nyní využít výhodných setů od značky STIL, které se skládají z batohu, penálu, boxu, zástěrky, peněženky, či dalších školních potřeb vždy ve shodném designu.