Odpočinek v saunách, vířivkách a bazénech hledá lidstvo odnepaměti. Vždyť lázeňství má své kořeny již ve starověkých civilizacích – Římě, Řecku, ale třeba i v Indii. A například v severských zemích je dodnes nedílnou součástí každého domu sauna sloužící k hygieně a relaxaci.

Dostupnější, než by se zdálo

Často se setkáváme s názorem, že vlastní vířivku nebo saunu si mohou dovolit pouze hotely, lázně a wellness centra. Navzdory tomu se dnes na trhu pohybuje řada společností specializujících se na prodej domácího wellness – a jejich podnikání vzkvétá. Zajímá vás proč?

Pro relaxaci i chvíle s přáteli

Je nepopiratelným faktem, že wellness má pozitivní vliv na lidský organismus. Uvolňuje napětí ve svalech, zmírňuje bolest kloubů, zbavuje stresu a pomáhá třeba i při potížích s astmatem. Přesto však platí, že veřejné wellness prostory mají i řadu nevýhod. Ať už jsou to zdravotní rizika spojená s pobytem ve společné vířivce, tak i fakt, že ať člověk chce nebo ne, je stále v cizím prostředí. Soukromí a pocit bezpečí jsou pro kvalitní odpočinek stejně důležité jako samotný pobyt ve vířivce. Ve veřejných wellness centrech je velmi těžké ho dosáhnout.

Právě proto se řada milovníků odpočinku uchyluje k pořízení vlastní vířivky či sauny. Kromě absolutního soukromí má i řadu dalších výhod – nemusíte nikam jezdit ani se starat o otevírací dobu. Jednoduše odpočíváte tehdy, když zrovna chcete. Pobyt v ní je navíc skvělým zakončením jakékoliv oslavy či party a u svých hostů si tím získáte plno plusových bodů.

Náš tip: Toužíte-li po vlastní vířivce, je dobré poohlédnout se po kvalitním dodavateli. Společnost Albixon se na českém trhu pohybuje již více než 25 let, kromě kvality tak může nabídnout i široký sortiment a řadu zkušeností. Třeba špičkovou vířivku Jacuzzi.