Maliny jsou malým pokladem pro nemocné

0
248

Každý člověk zná nějakou tu povídačku či babskou radu, která pomáhá ulevit při nějaké nemoci. Ovšem boj s těžkou nemocí, jako je rakovina je opravdu něco velkého a málokdo se odváží dávat chytré rady. Existují odborníci, kteří zjistili, že i příroda může pomoci při boji s rakovinou.

Rakovino pozor, máme maliny

Odborníci přišli na to, že v malinách se objevuje speciální látka. Jedná se o látku, díky které nedochází k dalšímu zvětšování nádoru. Maliny vás tedy nemohou úplně vyléčit, ale jejich nadměrná konzumace při zjištění, že se ve vašem těle nachází nádor, může vašemu onemocnění pomoci, protože když se nádor nezvětšuje, dává to lidem mnohem větší pravděpodobnost, že se z nemoci dostanou. Rozhodně to stojí za zkoušku, neboť se jedná o přírodní látku, která vašemu tělu nemůže ublížit a také vás nijak nezasáhne po finanční stránce. Mimo jiné tato osvědčená naděje je pohlazením pro psychický stav.

Nejsou maliny jako maliny

Stejně tak jak o každé ovoce i maliny mají více odrůd a je samozřejmostí, že každá odrůda skrývá jiné složení. Pokud chcete maliny, které obsahují danou speciální látku, tak byste měli hledat odrůdy tmavé, tedy maliny černé či modré jsou ty, které vám mohou pomoci při boji s rakovinou. Někteří odborníci také říkají, že stejná látka se vyskytuje i vangreštu, takže pokud si půjdete do zahradnictví pro maliny, můžete přibrat i angrešt, protože i ten lze jednoduše pěstovat na zahrádce.

Kde maliny vzít

Není problém maliny pěstovat na zahrádce. Jedná se o poměrně nenáročné ovoce, které se mnohdy samo rozmnožuje, takže někteří zahrádkáři maliny považují téměř za plevel. Samozřejmě je důležité, jakou odrůdu máte. Stejně tak můžete na zahradě pěstovat i angrešt. Jsou to keříky, které na zahradě nezaberou mnoho místa. A vpřípadě, že nemáte žádnou zahrádku, nemusíte se obávat, protože maliny lze koupit v téměř každém větším obchodě. Sice jsou v zimním období trochu dražší, ovšem pokud jde člověku o zdraví, tak je schopen obětovat mnohé.

Jak si maliny připravit?

Nejvíce vitamínů z malin dostanete, když je budete jíst čerstvé. Můžete si je dát do misky a vzít si je večer k televizi anebo si jimi můžete posypat nějaký sladký pokrm. Ovšem neuděláte špatně, když maliny nějak tepelně upravíte, ať už si z nich uděláte nějakou skladkou omáčku či marmeládu, protože strava potřebuje být pestrá. A v zimním období můžete využít i zmrzlých malin zmrazáků, neboť když máte maliny ze zahrádky, tak je poměrně těžké je uchovávat po celý rok čerstvé, proto se znich dělají marmelády anebo právě se dají do mrazáku, kde vydrží čerstvé i několik měsíců.

Příroda je mocná čarodějnice, tak zkuste hledat léky na své problémy a onemocnění právě v přírodních pokladech. Maliny jsou krásným důkladem, že v přírodě se nachází mnoho zázraků.