Pocení je běžný fyziologický proces, se kterým se setkáváme všichni. U některých osob však může přerůst v neřešitelný problém, jenž obtěžuje náš každodenní život. Hovoříme o pocení nadměrném, na nějž nezabírají žádné běžně dostupné prostředky. A komplikujeme jím též život svému okolí.

V čem hledat příčinu?

Díky pocení jsou z těla vylučovány toxické a škodlivé látky, a zároveň dochází k ochlazování pokožky. Pot sám o sobě je čirý a bez vůně. K nepříjemnému zápachu dochází vlivem působení bakterií, které se nacházejí na teplých a vlhkých místech. Typickým příkladem je podpaží. Nadměrné pocení může být způsobeno fyzickou zátěží či emocionálním stresem. Problémy s pocením též můžete zaznamenat u počínající nemoci.

Spolehněte se na účinný deodorant

Nejúčinnější pomocí proti frustrujícímu pocení jsou antiperspiranty. Průkopníkem v této oblasti je kvalitní italská značka Borotalco s více než 200 let starou tradicí. Během její historie byla produktová řada kosmetických přípravků neustále vyvíjena. V současné době jsou deodoranty Borotalco držiteli nejrůznějších ocenění.

Antiperspiranty na míru

Dle míry pocení si v sortimentu Borotalco vyberete ten nejvhodnější deodorant pro vás. Řada Original se vyznačuje přirozenou vůní až po dobu 48 hodin a maximálním pohlcováním potu. Kolekce Invisible redukuje vznik žlutých skvrn na světlém oblečení, a naopak bílých stop na tmavých látkách. Deodoranty Active jsou dle svého názvu určeny k náročným sportovním aktivitám. A ten nejsilnější na závěr – řada Intensive s vysoce výkonným složením a extra absorpčními účinky zajistí příjemně suchou pokožku po celý den.

Žádný hliník

Co určitě stojí za povšimnutí, je antiperspirant bez hliníkových solí. Jeho hlavním přínosem je, že pokožka může volně dýchat. A současně není zatěžována nežádoucími látkami.