Výtečné sněhové podmínky v Česku i na evropských svazích jsou ideální pro provozování zimních sportů. Prázdniny jsou v plném proudu, a tak na týdenní pobyty vyrážejí celé rodiny s dětmi a party nadšených kamarádů. Sjezdové a běžecké lyžování, snowboarding, jízdy na saních i bobech, bruslení na kluzištích, hraní populárního olympijského sportu – hokeje, stavění sněhuláků, koulovačky a turistika – to vše jsou blahodárné aktivity na čerstvém vzduchu během zimy, jimž se všichni s větší či menší mírou oddávají.

Nepříznivým klimatickým podmínkám vzdorujte vhodným oděvem

Mrazivé dny střídají slunečná období, sněhové přeháňky, k večeru se přidávají vítr, chumelenice a v nižších polohách i déšť. Neprodyšné zimní oblečení, které výtečně saje pot a zároveň neprofoukne, udrží teplotu a odolá i nejkrutějším mrazům, je důležitou součástí zimní výbavy. Aktivní sportovci i občasní vyznavači zimních sportů by měli být připraveni na rozmary počasí, tak aby je v žádném případě nezaskočilo.

Outdoorová výbava je nutností na lyžích, běžkách i při turistice

Běžkaři, kteří se vydávají do sněhové stopy často na celý den, ujíždějí mnohokrát desítky kilometrů. Při běhu se zpotí, na zastávce v přetopeném bufetu se rozehřejí a při návratu do mrazivého počasí by jejich organismus mohl utrpět právě kvůli častým teplotním výkyvům. Outdoorové oblečení od českého výrobce Kilpi počítá právě se změnami počasí během dne a jejich funkční prádlo, mikiny, lyžařské bundy, kalhoty, skialpové vybavení i zimní oblečení pro děti byly navrženy tak, aby se jejich nositelé cítili pokaždé příjemně.

Funkční oblečení reaguje na prudké změny teplot

Extrémní mrazy po ránu a navečer nutí sportovce k nabalování více vrstev, které často při pobytech v teple a na sluníčku musejí svlékat. Abyste předešli zbytečnému plnění batohů svlečenými vrstvami oděvů, pořiďte si funkční sportovní oblečení, jež aktivně reaguje na výkyvy teplot. Lyžařská bunda pro ženy i muže je vyrobena z neprodyšných materiálů, je voděodolná, často je opatřená odepínacími rukávy nebo stahováním límce.

Reflexní prvky pomáhají k identifikaci sportovců na sjezdovce i v běžecké stopě

Lyžařské bundy Kilpi jsou vybaveny reflexními prvky, což ocení jak rodiče menších dětí, které musejí být na sjezdovce dobře vidět, tak sportovci, již nezouvají lyžařské boty ani po setmění. Večerní a noční lyžování, jakož i pozdní návraty běžkařů na horskou boudu vyžadují oblečení s výrazným reflexním značení. Sportovci budou dobře vidět na sjezdovce osvětlené umělými reflektory, stejně jako běžkaři předejdou nechtěnému ztrácení unavených kamarádů po cestě domů. Nepodceňujte funkční výbavu ani na sklonku sezony, předejdete tak nechtěným onemocněním a možným úrazům.