Znáte to. O vánočních svátcích a v průběhu silvestrovských oslav jsme holdovali ne úplně zdravému jídlu (alespoň jednou v roce si obžerství povolíme, že), alkohol tekl proudem Co takhle v rámci novoročních předsevzetí udělat něco pro zdraví a zařadit do jídelníčku prospěšné doplňky stravy a vitamíny?

Trpí vaše játra? Ostropestřec mariánský je spolehlivý pomocník

Pojďme si představit rostlinu, která se řadí díky jejím účinkům k téměř multifunkčním. Tato jednoletá až dvouletá bylina dokáže s vašimi játry hotové zázraky. A to se nyní, v období zvýšené zátěže na celý organismus, báječně hodí. Nejen, že přirozeně obnovuje funkci jater a působí antioxidačně. Byly zaznamenány i úspěchy v léčbě chronických jaterních onemocnění. Játra, nejvíce zatěžovaný orgán v našem těle, zaslouží zvýšenou péči. Skrze ně prochází nasycené tuky, alkohol, syntetické látky z léků, ale i barviva a konzervanty.

Ostropestřec mariánský lze konzumovat v tabletách, připravit si jej jako čaj, případně ho můžete užívat ve formě oleje.

Artyčok zeleninový ulehčí vašemu trávení

Artyčok zeleninový by měli do jídelníčku zařadit ti z nás, kteří po Vánocích a přivítání nového roku pociťujeme těžkosti při trávení. Nadýmání, bolesti žaludku, nevolnosti způsobují diskomfort. Artyčok dokáže nastolit rovnováhu střevnímu traktu, působí antioxidačně. Snižuje tuky v krvi a drží je na přijatelné úrovni. Cítíte-li sníženou chuť k jídlu či trpíte dyspepsií, i vám může významně pomoci.

Artyčok zeleninový můžete jíst, konkrétně jeho „srdce“. V medicíně se používají listy, a ty pak užíváte prostřednictvím tablet, nebo čaje.

Ostropestřec i artyčok v jedné tabletě

Zlepšujte postupně váš zdravotní stav polknutím pár tablet každý den. Ostropestřec plus Artyčok je volně prodejný doplněk stravy. Není určen těhotným a kojícím ženám, ani dětem. Dodržujte doporučené denní dávkování, poraďte se s lékařem či lékárníkem při jakýchkoliv pochybnostech. Navštivte internetovou lékárnu GigaLékárna.cz, kde najdete další vitamíny a zdraví prospěšné doplňky stravy.