Venušiny kuličky: Cvičení pro svaly nejen před a po porodu

0
415

Kdo by to byl řekl, že erotické hračky mohou být také zdraví prospěšné? Nemáme teď na mysli pozitivní účinky orgasmu, jde ještě o něco jiného. O posilování pánevního dna a vaginálního svalstva. A to je potřeba nejen před porodem a po něm.

Bolesti v zádech, menstruační bolesti, bolestivý pohlavní styk nebo inkontinence. To všechno jsou příznaky pokleslého pánevního dna. K poklesu dochází po porodu, vlivem nošení těžkých břemen či prostě a jednoduše stářím. Ženy jsou na ochabování tohoto svalstva náchylné, což je také důvod, proč je inkontinence trápí daleko častěji než muže. Co s tím? Výbornou pomocí jsou klasické venušiny kuličky.

Venušiny kuličky: Co to vlastně je?

Jedná se o 2 závaží v podobě kuliček, které mají silikonový obal a jsou spojené. Váha se liší podle modelu, pohybuje se ale v desítkách až stovkách gramů.

Stačí 30 minut rozkoše denně

Možná se budete divit, ale začátečnice by si měly vybrat spíše lehčí kuličky a používat je jen na pár minut denně. I vaginální svaly totiž mohou být namožené a bolet. Na začátku to tedy nepřehánějte. Později je ideální cvičit 30 minut denně. A jak cvičení probíhá? Vlastně nemusíte dělat nic speciálního. Stačí, když si kuličky zavedete, až půjdete na nákup, na plavání, tančit či uklízet. Tělo se při těchto činnostech rozhýbe a stimulují se vaginální svaly. Jako bonus k tomu všemu si užijete slastné pocity.

Tip: Pokud si budete kuličky pořizovat primárně k posilování, nikoliv k sexuálnímu potěšení, zaměřte se v obchodech na sady venušiných kuliček. Ty vám umožňují postupně zvyšovat úroveň. A mimochodem, kuličky se nedají koupit pouze v sexshopech, ale také v lékárnách či drogeriích. Přece jenom jde o zdravotní pomůcku.

Cvičení je možné i monitorovat

Když si jdete zaběhat, tak si vždy měříte vzdálenost i tempo? Pak se vám budou líbit chytré venušiny kuličky Gballs 2, které přichází i s mobilní aplikací. Ta se stane vaším trenérem, bude vám připomínat cvičení a analyzovat data.

Říká se, že nejvíce venušiny kuličky ocení ženy připravující se na mateřství a také ty, které mají těhotenství již za sebou. Skutečnost je ale jiná. Zamilují si je všechny ženy, co touží být zdravé a mít co nejméně zdravotních obtíží.