Celý svět nyní zažívá obrovskou zkoušku. Koronavirus, který je celosvětově rozšířen, zasáhl život všech lidí.

Nyní je na řadě pravděpodobně druhá vlna, na kterou je klinika GYNEM opět připravena. Celý personál IVF centra a také dvou gynekologií v Praze upravil hygienické podmínky tak, aby byly v souladu s opatřeními a provoz mohl být zachován a pro klienty co nejkomfortnější. Je důležité dodržovat vládní opatření a také zapojit zdravý rozum a být ohleduplný. Nejen při návštěvě na klinice či gynekologii, ale obecně. Zde je několik tipů, jak se nyní chovat při návštěvě kliniky GYNEM a jak druhou vlnu co nejlépe zvládat.

Dodržování hygieny

Mezi základní hygienická opatření patří:

· Časté a důkladné mytí rukou: hlavně po příchodu z venku do místnosti, po opuštění toalety, před vařením, po kýchnutí, smrkání, kašlání či po manipulaci s penězi.

· Používání dezinfekčních a antibakteriálních gelů.

· Kýchání do kapesníku, který poté vyhodíte, nebo do předloktí.

První vlna vyškolila v hygieně mnoho lidí, což se může považovat za pozitivum celé této situace. Správné dodržování hygieny je nutné i nadále, nejen v období této pandemie. A zvláště to platí pro zdravotnická zařízení, mezi která se klinika GYNEM také řadí.

Ochrana obličeje

Na kliniku je nyní povolen vstup pouze se zakrytými ústy a nosem, tedy s rouškou. V těchto parných dnech jde bohužel o nepříjemné opatření, ale díky tomu může IVF centrum dále fungovat a pomáhat.

Dbaní na imunitu

Jak imunitu posílit? Například:

· Pravidelný a dostatečný spánek. Spánek může být uveden jako důležitý faktor v podstatě u čehokoliv. Jeho nedostatek značně narušuje funkci imunitního systému, což se může z dlouhodobého hlediska nepříjemně projevit.

· Kvalitní strava. Ne nadarmo se říká, že zdravé tělo určuje stav střev, je tedy důležité dbát na kvalitní a plnohodnotné potraviny.

· Dostatek vitamínů a minerálů. Mezi základní spektrum patří hořčík, zinek, vitamíny skupiny B a také vitamín D, který lze nyní načerpat přírodní formou – venku ze sluníčka. Pohybem se tělo protáhne a také se při něm vyplavují hormony štěstí – endorfiny.

· Otužování. Otužování v sobě ukrývá mnoho benefitů, například větší odolnost na chlad nebo nižší výskyt onemocnění horních dýchacích cest. Není vhodné jít ihned do ledové vody, ale postupně snižovat teplotu.

Pozor na hoaxy

Toto téma je aktuální a celosvětové, a proto není divu, že se světem začaly šířit polopravdy. Nevěřte všemu, co čtete, může to vyvolat zbytečný stres. Informace je nutné čerpat z ověřených zdrojů. Vhodné stránky jsou například Světová zdravotnická organizace (WHO), Ministerstvo zdravotnictví ČR, ČT24 nebo iROZHLAS.

GYNEM vám i v éře Covidu-19 pomůže

Klinika GYNEM dělá maximum pro to, aby se klienti cítili dobře a celá situace na ně měla co nejmenší dopad, ať už z hlediska procedur, tak z psychického hlediska. Neváhejte se obrátit na kohokoliv z personálu, jestliže vám něco není jasné. Celý GYNEM tým je tu pro vás.