Každá sportovní podlaha jednou doslouží. Vrchní vrstva se poškrábe, vyblednou lajny, podlaha přestane být pružná a měkká. Kvůli zhoršujícímu se stavu nejen že neumožní podávat sportovcům jejich maximální výkony, ale může být i nebezpečná vůči jejich zdraví. V takovém případě nastává otázka, jestli se pustit pouze do renovace parketové podlahy, nebo zainvestovat větší částku do kompletní výměny.

Kompletní rekonstrukce, nebo renovace?

Rozhodující je technický stav podlahy. Pro rekonstrukci rozsáhlejšího charakteru je nutné se rozhodnout ve chvíli, kdy je podlaha výrazně poškozená. Až natolik, že by mohla ohrožovat zdraví sportovců. Jedná se o případy poškození podloží, ať už mechanické či napadení nějakým živým škůdcem. Pokud se podlaha na některých místech dokonce propadá, jsou v ní viditelné díry, anebo z ní trčí třísky, rekonstrukce je také na místě.

Renovace parket Plzeň postačí tehdy, zůstává-li podklad pevný. Lze ji poté přirovnat k renovaci běžných parket v bytě. Parkety se zbrousí, na problémová místa se nanese tmel a podlaha se znovu zakryje lakem.

Sportovní podlahy z Plzně

S rozhodováním, do jaké varianty úpravy vaší sportovní podlahy se pustit, vám pomůže společnost PARKETCENTRUM. Specializuje se na výrobu a prodej parket a různých druhů podlah, sportovní nevyjímaje. Věnuje se také poradenství v této oblasti, dokáže tak určit, v jakém stavu se podlaha nachází a jaká je nejlepší cesta k tomu, aby opět stoprocentně sloužila.

Při tomto rozhodování se přitom nefixuje pouze na technický stav, ale bere v úvahu i finanční a časové hledisko. Je jasné, že kompletní výměna vyjde dráž a zabere více času. Což v naplněných kapacitách sportovních hal a tělocvičen může znamenat problém.

Jak má vypadat správná parketová podlaha v tělocvičně?

Sportovní podlaha musí splňovat určité požadavky. Poklad musí být dostatečně odpružený, ať již pro  adekvátní odskok míče, nebo jako prevence zranění sportovců. Na podklad poté přijde pevný záklop (například z OSB desek či prken) a poté teprve samotné parkety. Svrchní vrstvu tvoří lak. Je nutné, aby byl dostatečně odolný a měl protiskluzové vlastnosti. Právě takovou sportovní podlahu na míru vám firma Parketcentrum zajistí. Pro více informací, popřípadě nezávaznou poptávku navštivte www.parketcetrum.cz.