Samozřejmě vás napadne, že láhev na vodu naplníte vodou, kterou budete mít neustále při sobě. Napít se, kdykoliv máte žízeň, je totiž opravdu důležité. Přesto je důležité, jak s lahví hodláte nakládat, kam ji sebou chcete nosit a jak byste ji rádi používali. Na jaké účely lze využít láhev na vodu?

Komu a jak bude láhev na vodu sloužit?

Plánujete-li pořídit láhev na vodu pro celou rodinu, kterou naplníte vodou a dáte ji do lednice, aby měl kdokoliv k dispozici neustále čistou a vychlazenou vodu, vsaďte klidně na těžší skleněnou láhev anebo rovnou džbán. Většinou se u tohoto typu láhví na vodu nemusíte zaobírat těsností uzávěru, protože láhev je používána ve stabilní svislé poloze. Zaměřit se je potřeba na to, aby se láhev svými rozměry vešla do lednice. Pro domácí použití můžete pořídit také alternativu láhve v podobě filtrační konvice na vodu. Ta se postará nejen o přísun čisté vychlazené vody, ale díky filtrační patroně z vody odstraní nežádoucí látky, které kazí její chuť i kvalitu.

Láhev na vodu do kanceláře

Jestliže chcete láhev používat v kanceláři, kritéria pro její výběr jsou podobná jako v případě domácího použití. Klidně si můžete dovolit elegantní láhev ze skla. V tomto případě ale dbejte na to, aby uzávěr byl dostatečně těsnící. Plánujete-li totiž láhev přenášet například mezi jednáními, mohla by se vám při neopatrném uzavření voda z ní rozlít.

Láhev pro použití při sportu

V tomto případě vítězí nad všemi ostatními typy plastové láhve na vodu. Při pádu se nerozbijí, jsou lehké a odolné a díky variabilitě tvarů si můžete vybrat model, který vám dobře padne do ruky. Láhve na sport by měly být vybaveny praktickým poutkem, které umožní jejich uchycení například na kolo anebo batoh. Jestliže nemusíte řešit každý gram váhy, tedy například při turistice anebo kratších procházkách, můžete si dovolit i láhev nerezovou nebo hliníkovou. Ty jsou velmi odolné a vydrží vám dlouhá léta, navíc materiál nepropouští dovnitř světlo a voda v těchto typech láhví tak zůstane déle čerstvá.

Jakou láhev pro dítě?

Ať již vybíráte dětskou láhev na vodu pro kojence anebo pro dítě do školy, je důležité zaměřit se na zdravotní nezávadnost materiálu. Láhve pro děti se nejčastěji vyrábějí z nezávadného plastu. Skleněnou láhev dá přece jen do školy dětem jen málokdo. Hrozí u ní totiž riziko rozbití a pořezání.