Keto dieta umí více než jen usměrnit BMI

0
577

Chcete konečně dělat něco se svou postavou? Pak vás nejspíš moc nepotěšíme, ale budete muset změnit jídelníček. Zhubnout se dá i bez pravidelných návštěv fitness centra, bez změny jídelníčku však ne. Dobrá zpráva je, že nemusíte drasticky hladovět ani se vzdávat sladkých pokrmů.

Existuje celá řada diet, všechny jsou postavené na stejném principu. Musíte vydat více kalorií, než přijmete. Keto dieta je ovšem trochu jiná. Je totiž zaměřená nejen na hubnutí, ale i na to, abyste při tomto principu nepřicházeli o svaly. Hubnete tuky, což je ideální, díky úbytku tuků navíc rychle vidíte výsledky na své postavě.

Jak vypadá keto dieta? Budete se divit!

Lidé mají slovo dieta spojené s omezováním se a hladověním, přitom vše může být úplně jinak. Různých typů ketodiet se vůbec nebojte, obsahují totiž takové dobroty jako kuřecí prsa se žampiony a fazolovými lusky, vafle s čokoládovým tvarohem nebo fusilli se špenátovou omáčkou.

Pokud jste zvyklí obědvat hamburger s hranolky, je zřejmé, že budete muset svůj jídelníček podstatně proměnit. Zdravé a výživné jídlo v dietě však neznamená jídlo bez chuti, které si neužijete.

Neexistuje jen jedna správná ketodieta

Jak už jsme nakousli, existuje mix keto diet. Vše záleží mimo jiné na tom, jestli se snažíte zhubnout jenom trochu, nebo vás trápí skutečně silná obezita. Napoví vám prostý výpočet BMI, tedy poměr váhy k výšce.

Pro výpočet BMI použijte ideálně takovou kalkulačku, která umožňuje zadat i věk, obvod pasu a obvod boků. Samotné BMI číslo vypočítané jen na základě výšky a váhy totiž není všeříkající. Podle takového snadného výpočtu může mít nadváhu i trochu více svalnatý sportovec – a nemusí to být žádný kulturista. Podle odborníků dokáže výpočet BMI spolehlivě poukázat na podváhu, nadváhu však s takovou jistotou rozpoznat neumí. Navíc daleko důležitější než nějaké číslo je váš osobní pocit. Vy se ve svém těle musíte cítit dobře.