V dnešní době se stále neobejdeme bez některých pomůcek. Jde o respirátory, dezinfekci, ale třeba i antigenní testy. S jejich pomocí jen za pár minut zjistíte, jestli náhodou nemáte koronavirus. Očkování totiž není stoprocentní ochranou a mnohdy nemá nemoc žádné výraznější příznaky. I přesto ale můžete být přenašečem a ohrožovat tak své okolí.

Rychlé samotestování

Antigenní testy jsou ideální pro rychlé zjištění, jestli náhodou nemáte koronavirus. Může se jednat vyloženě o prevenci před návštěvou hromadné akce nebo cestou za příbuznými a známými, kteří mohou spadat do rizikových skupin a případné prodělání nemoci by je mohlo ohrozit. Běžný antigenní test stojí pár korun a výhodou je jeho opravdu rychlé provedení. Za pár minut znáte výsledek a můžete se podle něho dále orientovat.

Jak antigenní testy fungují?

Fungování antigenních testů je poměrně jednoduché a vychází z vědeckých poznatků. Nejdříve je potřeba odebrat vzorek, což je podle konkrétního typu testu buď ze slin nebo výtěrem z nosu. Následně je tento vzorek vložen do speciální kapaliny a umístěn na plochu, kde dojde k vyhodnocení. Pokud je výsledek pozitivní, zobrazí se čárka v testovací oblasti. Aby byly antigenní testy co možná nejvíce přesné, je potřeba vybírat produkty s potřebným certifikátem.

Co udělat, když chcete test nakoupit za nejvýhodnější cenu

Cena za antigenní testy rozhodně nemusí být nijak vysoká. Při nákupu na specializovaných internetových obchodech bývá cena v příznivě nízkých hladinách. Další úspory můžete dosáhnout tak, že zakoupíte rovnou celé balení. Tam je větší počet testů, takže v přepočtu bude cena za jeden kus o něco nižší. Navíc více kusů jistě využijete buď pro sebe, nebo v rámci rodiny, takže případná zásoba se bude hodit.