V Česku máme mnoho překrásných přírodních areálu vhodných k pořádání školy v přírodě, adaptačního pobytu, sportovního kempu či táboru s libovolnou tematikou. Jedním z nich je i Rekreační areál Garnataurus s.r.o. nacházející se ve Slunečném údolí u řeky Sázavy.

Areál se nachází mimo civilizaci, což z něj dělá skvělé místo pro přírodní aktivity. Účastníci táborů nebo soustředění zůstanou odtržení od měst a jejich lákadel, prožijí čas v přírodě, hrami a zábavnými aktivitami.

Areál až pro 200 lidí

Celý areál je vhodný i pro velké tábory pro děti. Nabízí totiž kapacitu až 195 lůžek, přičemž lůžka jsou rozdělená do tří sekcí, takže lze oddělit vedoucí, dětské skupiny, kluky a holky, věkové skupiny dětí apod. Sociální zařízení je společné, nachází se ve zděné budově do dvou pater.

V areálu dále najdete sportovní halu, fotbalové hřiště, štěrkové hřiště, stoly na stolní tenis, společenskou místnost, 2 klubovny, prostorné verandy, velkou dřevěnou jídelnu a další prostory pro klidové aktivity či výuku. Nuda tady nehrozí za žádného počasí.

Stravování lze přizpůsobit

V areálu je zajištěno stravování pětkrát denně včetně pitného režimu. Poradí si s veškerými běžnými tipy diet, například pro sport campy lze vytvořit jídelníček sportovcům na míru dle potřeb.

Do programu byste určitě měli zařadit opékání buřtů, v areálu jsou celkem tři ohniště, případně piknik. Přímo v oblasti jsou 3 ha volných travnatých prostorů, les, louka i řeka. Příroda je tu prostě na dosah a v okolí se nachází řada zajímavých cílů pro výlety.

Domluvte si termín pro svůj pobyt v přírodě

Hledáte místo pro pořádání letošního tábora nebo sportovního soustředění? Tak už jste ho našli. Kousek od exitu 66 či 56 na dálnici D1. Vlakem sem přijedete ze Světlé nad Sázavou až do zastávky Chřenovice. Rázem se ocitnete v přírodě, která vám dobije baterky. A všem účastníkům pobytu taktéž.