Pojištění sportovní výbavy

Milujete sport? Pak si jistě své sportovní náčiní řádně hýčkáte. Ať už se jedná o lyže, kolo, nebo třeba tenisovou raketu. A teď si představte, že vám vaši radost někdo odcizí, nebo se ztratí. Děsivých představ vás ušetří pojištění sportovní výbavy FIT od Kooperativy.

Pojištění nejen proti krádeži

Hodnota sportovního náčiní je mnohdy velmi vysoká, zvlášť když se sportu už nějaký ten pátek věnujete a chápete ho jako investici nejen do zdraví, ale především příjemně stráveného času. Řekněme, že máte své oblíbené kolo, díky kterému si vždy perfektně vyčistíte hlavu. Berete si ho na dovolenou, jezdíte na něm do práce. Hlídáte si ho, aby vám ho nikdo neukradl. Krádež ale není jediná pojistná událost, kterou pojištění sportovní výbavy FIT kryje. Vaše kolo či jiné náčiní vám může někdo omylem zničit, dojde k nehodě, nebo se stane trnem v oku nenechavého vandala. Možností je mnoho.

Proti jakým událostem vás chrání pojištění sportovního náčiní FIT?

– pojištění se vztahuje na kola, koloběžky, lyže, lodě, snowboardy, vybavení na lezení, tenisové rakety a další náčiní určené ke sportu

– týká se ale i oblečení, obalů, obuvi a dalších věcí, které k vykonávání daného sportu potřebujete

– zahrnuje i nosiče kol, boxy a jiné přepravní zařízení na sportovní vybavení

– pojištění se nevztahuje jen na toho, kdo ho uzavřel, ale i na členy společné domácnosti a jejich věci

– kryje i věci zapůjčené či pronajaté

Které pojistné události kryje?

Pojištění sportovní výbavy se vztahuje takřka na všechny možné nehody, do kterých by se vaše sportovní náčiní mohlo připlést. Týká se tedy nejen krádeží, ale i působení přírodních živlů či vandalismu. Kryje poškození, které si způsobíte vy sami při nakládání či vykládání z vozidla, nebo se stane při jeho přepravě či při výkonu samotného sportu (na amatérské úrovni). Pokud tedy zlomíte lyži, nemusíte se bát, že si dlouho nezalyžujete. Pokud už nějaké pojištění od Kooperativy máte, tak navíc dostanete na toto pojištění až 50% bonus.

Pojištěni jste tady i tam

Výbavu máte pojištěnou nejen tehdy, když si ji uložíte k sobě domů. Pojištění se vztahuje i na garáže, kolárny a jiné nebytové prostory. Může se stát, že vám vybavení někdo zcizí z hotelového pokoje, nebo ze zamčeného auta na parkovišti. I tehdy máte nárok na pojistné plnění. Navíc si můžete zvolit dvě místa pojištění. Jedním z nich bude váš domov, druhé například chalupa, nebo jiné místo, kam často za svým sportovním koníčkem vyrážíte. Pojištění není navíc územně omezeno, platí doslova po celém světě.

Pojistěte se i proti nešťastné náhodě. Stačí chvilka nepozornosti a karambol je na světě. Zlomili jste někomu pálku, nebo mu poškodili jiné vybavení? Sjednejte si i pojištění občanské odpovědnosti.