Prakticky žádný sport se neobejde bez základního vybavení. Kromě toho ale můžete využívat spoustu doplňků, které učiní vaše sportování komfortnějším či zábavnějším. Co u sportovců vede v roce 2023?

Funkční oblečení

Berete si na sport staré tričko, ochozené boty a šusťákové kraťasy? Ne že by se v takovém vybavení sportovat nedalo, ale budete se cítit mnohem méně komfortně, než pokud si koupíte kvalitní funkční prádlo. To vám pomůže udržet tělo v ideální teplotě. Během chladných dnů zahřeje a v těch teplých zase zajistí rychlý odvod potu.

Nové sportovní boty zase vytvoří ideální oporu chodidlům a sníží riziko podklouznutí. Kromě komfortu tak mohou dobře zvolená obuv a oblečení pomoci k lepším výkonům či eliminovat riziko poranění.

Chytré hodinky a náramky

Stále populárnějším příslušenstvím jsou tzv. nositelnosti (z angl. wearables). Do nositelné elektroniky se řadí například smart hodinky nebo fitness náramky.

Tyto doplňky vám budou měřit tep, spočítají spálené kalorie, zaznamenají denní počet kroků a množství nachozených kilometrů. Kromě toho umí některá zařízení měřit množství kyslíku v krvi a spoustu dalšího. Pokud navíc své smart hodinky propojíte s chytrým telefonem, můžete nasbíraná data analyzovat i na něm.

Bezdrátová sluchátka

Sluchátka, stejně jako hudba ke sportu odnepaměti patří. V roce 2023 už ale zapomeňte na sluchátka s kabelem, kvůli kterým musíte mít neustále zdroj hudby v kapse. Bezdrátová sluchátka jsou lehčí, drží lépe v uších a přehrávač (dnes obvykle telefon) můžete odložit někde poblíž, nebo třeba bezpečně do batohu na zádech. Nehrozí tak, si jej při sportu rozbijete.

Bezdrátová sluchátka na sport by měla splňovat určitý stupeň odolnosti proti vodě, aby vám je nezničil pot. Dále často mají trochu jiný tvar, aby v uších lépe držela.

Sportovní kamera – nahrajte svou jízdu

Pokud chcete, aby váš sportovní zážitek byl skutečně nezapomenutelný, můžete si na helmu připevnit kameru, se kterou pořídíte záznam z jízdy. Jde o vychytávku, kterou využívají cyklisté, lyžaři nebo třeba skateboardisté. Kamera snímá vše přesně tak, jak to sami vidíte. Můžete si tak svou jízdu zpětně pustit a připomenout si adrenalin, radosti i nesnáze, které jste zažívali.

Lahev na vodu

Nikdy nezapomínejte na základní věci. Při sportu byste po ruce vždy měli mít lahev s vodou. I v tomto ohledu se objevují zajímavé trendy, a tak pryč jsou doby, kdy jsme při sportu používali staré PET lahve. Kromě toho, že nejsou příliš estetické, méně vydrží a jejich opětovnou koupí zatěžujete životní prostředí. Proto si kupte odolnou lahev určenou na cesty nebo přímo pro sport, kterou můžete používat po mnoho let.

Zdroj foto: blackzheep / Shutterstock.com