Přírodní způsob, jak zmírnit nachlazení a příznaky chřipky

0
491

Přírodní způsob, jak zmírnit nachlazení a příznaky chřipky

Studená a chřipková sezóna je už u nás, a ta může srazit i zdraví a být tak silná po dobu několika dní. Péče o tělo by mělo nadcházet během počátečních příznaků nachlazení nebo chřipky, což je nejlepší způsob, jak snížit utrpení s příznaky. Níže jsou čtyři způsoby, jak snížit příznaky, pokud vaše nachlazení nebo chřipka se již usadily uvnitř ve vašem těle.

Přemýšlení

Meditace nemůže vyléčí nachlazení a chřipkové příznaky, ale může snížit stres , což vám pomůže se lépe vyrovnat s příznaky. Studie publikovaná v červenci tohoto roku zjistila, že ti, kteří meditovali, trpěli s menšími závažnostmi a doba trvání jejich příznaků nachlazení byla též kratší. Ti, kteří meditovali denně také ukázali lepší imunitní funkce a byla u nich menší pravděpodobnost, že se zase brzo nakazí nějakou chřipkou.

Vzít si volno

Vzít si zbytek dne volno může být náročné, že si ten den nic neuděláte a budete tak mít moc práce, až se vrátíte zpět do práce. Přesto, když si vezmete volno z práce, budete si moct zdřímnout a jít i brzy do postele, což může být účinným prostředkem, aby se tělo zbavilo nemoci. Přičemž tímto časem oživíte spánek nejméně o 7,5 až devět hodin. A když půjdete spát před půlnocí, můžete předcházet a léčit nachlazení, a přitom lépe podporovat svůj imunitní systém.

Jezte duhu

Pojídání škrobnatých potravin nebo sladkostí vám může připadat jako uklidňující pocit, ale může skutečně ohrozit váš imunitní systém ještě víc? Prý je nejlepší přeskočit na lžíci cukru pomocí léků, aby to šlo lépe dolů a měli byste zvážit místo toho listovou zeleninu. Také byste měli jíst různé barevné ovoce a zeleninu, zejména ty, které obsahují vitamín C, je to efektivnější způsob, jak podpořit váš imunitní systém a bojovat proti nachlazení.

Pijte hodně vody

Odborníci doporučují, abyste pili hodně vody, neboť je lepším lékem pro nastydnutí a chřipkové příznaky, než léky z lékárny. Pitná voda, jakož i šťávy a jasné kapaliny, mohou pomoci zmírnit přetížení a dehydrataci spojené s nachlazením. Kloktání slané vody nebo pomocí solného nosního spreje, ale jsou i jiné přírodní způsoby, díky nimž snížíte utrpení s ucpaným nosem a bolestí v krku.

Je opravdu nemilé být nemocen a trápit se doma v posteli a snažit se nemoc zdolat . Snad vám tyto rady pomohou, jak bojovat proti nachlazení a chřipce. A třeba vám pomůže se držet od nemoci dál, než-li byste jim spíše podávali ruku. Pokud již jste nemocní a přečetli jste si tyto řádky, tak vám přejeme brzké uzdravení, a ať máte u sebe človíčka, jenž o vás pečuje a pomáhá vám zvládnou nachlazení či jinou nemoc.