Florbal není jen sport pro mladé

0
285
florbal maska

Florbal není jen sport pro mladé

florbal maskaFotbal, hokej a možná tak ještě tenis. Tyto sporty jsou v Čechách nejoblíbenější a těší se samozřejmě i značné oblibě. Samozřejmě, že si lze v tuzemsku vyzkoušet a věnovat se obrovskému množství sportů, otázkou však je, jestli najdeme opravdu kvalitní úroveň a mnozí přemýšlí i o tom, zda by se právě zvoleným sportem dalo uživit. Velký krok kupředu za posledních 10 let ale udělal moderní sport florbal. Sport, který si dříve zahráli tak děti na základní škole a ještě se nehledělo na pravidla tak, jak by mělo.

Hýbej se, zhubni a poznej přátele

Florbal je kolektivní sport, který by šel zjednodušeně přirovnat k pozemnímu hokeji s kombinací fotbalu. Má svá specifická pravidla a samozřejmě i florbalové vybavení. Jeho historie u nás nesahá do dávných let, nýbrž je tento sport poměrně nový a oblibu si leckdy ještě získává.

Základní potřebou pro florbal je určitě florbalová hůl. Florbalové hole jsou vyráběny podle konkrétních požadavků, v závislosti na požadovaném materiálu, kvalitě, dle výšky sportovce a dokonce i podle toho, zda je dotyčný levák nebo pravák. Tento sport patří mezi dynamické sporty plné pohybu a rychlosti a tak je třeba někdy i chráničů nebo se jinak chránit například před spálením od podlahy sportovní haly.

Kvalita za rozumnou cenu

Jak již bylo řečeno, florbal se za poslední roky dočkal opravdu vysoké popularity. Proto již není problém s koupí požadovaného florbalového vybavení. Právě s jeho rozšířením se změnily i kupní možnosti a díky větší konkurenci a rozmanitosti sortimentu si můžeme pořídit základní vybavení pro začátek za opravdu slušné peníze.

Sportu se mohou věnovat již i malé děti, pro které je třeba ale určitě pořídit florbalové masky a jiné druhy chráničů. Nejedná se o sport nebezpečný, ale špatně mířená rána míčkem či dokonce post brankáře tyto pomůcky hlavně pro začátečníky určitě vyžadují. Kromě florbalové hole, chráničů či masky mohou pro začátek stačit klasické sálové boty a příjemné prodyšné sportovní oblečení.