Autor obrázku: David Precious

Ať už vás narození děťátka teprve čeká a vy hledáte co nejvíce informací, abyste se dobře připravili, anebo máte několikadenní miminko, které trápí bolesti bříška, tento článek pro vás bude přínosem. Seznámí vás s jednou z možností, jak ulevit vašemu dítku rychle a jednoduše od nepříjemných a často velmi silných bolestí bříška.

Proč nejmenší děti bolí bříško

V tenkém střevě se nachází přírodní enzym laktáza. Ten napomáhá k trávení laktózy tím, že ji štěpí na glukózu a galaktózu. Můžeme tedy právem říci, že laktáza znamená stop bolestem bříška. Po štěpení může dojít k snadnému vstřebání ve střevech.

Právě proto, že mléko tvoří v prvních měsících života kojenců hlavní část stravy a spousta dětí přechodně trpí nedostatečnou produkcí enzymu laktáza, nastává intolerance laktózy. Ta je spojovaná právě s dětskými kolikami.

Když nestrávená laktóza dále prochází maličkými střevy, dochází k nadýmání, plynatosti, křečím, průjmu a k velkému nafouknutí a tvrdnutí bříška.

Podání enzymu laktáza je velmi jednoduché

Abychom podpořili trávení laktózy, přidáme přírodní enzym obsažený ve výživovém doplňku ColiPrev® do lahvičky s mlékem, nebo přímo miminku do úst sterilovanou lžičkou. Dá se samozřejmě přidávat i do kašovité stravy, pokud bolesti bříška přetrvávají i u dětí starších než 4 – 5 měsíců.

Tímto způsobem můžete předcházet bolestem bříška u nejmenších dětí. Pokaždé těsně před kojením nebo krmením podáte ColiPrev®. Kojencům ulevuje především v prvních 3 – 4 měsících života, než se začne produkce enzymu laktáza v těle v potřebném množství.

Příjemné masírování a teplo

Samozřejmě můžete podpořit fungující a spokojené bříško i laskavými doteky a nahřátým polštářkem s pohankou, nebo jinými semínky. Doporučují se i jemné masážní techniky, promačkávání bříška či cvičení nožičkami.

S kapičkami ColiPrev ale bude jistě vše rychle v pořádku a vy si budete užívat spokojeného, nasyceného, spícího miminka.