By: Chris Marchant

Zvláště nyní, na jaře, se spousta z nás rozhodne pro to, udělat něco se svou po zimě „zpustošenou“ postavou. Hledáte-li možnost, která by vám pomohla zbavit se přebytečných kilogramů a dodala vám vyšší sebevědomí a dobrý pocit z vašeho vzhledu, vyzkoušejte hubnutí, jež přináší Dukanova dieta.

Dukanova dieta: jídelníček, recepty, diskuze a vše další s ní spjato vás rychle přesvědčí, že úbytek tělesné váhy nebude velký problém a úspěšně ji vyzkoušelo, již nespočet zájemců.

Proč právě Dukanova dieta

Dieta na základě Dr. Pierre Dukana, který ji založil, je založena na potravě bohaté na bílkoviny. Protože naše tělo musí vynaložit spoustu energie, aby bílkoviny strávilo, automaticky dochází k úbytku hmotnosti. Aby vše fungovalo, jak má, je důležité dodržovat jednotlivé fázi diety a držení se jejich pravidel.

Velmi podstatný je příjem tekutin. Denně je potřeba vypít alespoň 1,5 l vody v podobě minerálek, sycené vody, čisté vody, cikorky i čajů dle vaší chuti ať už jde o ovocné, zelené či černé varianty. U osob vyššího věku je doporučováno pít minerální vody s vyšším obsahem vápníku a hořčíku. Naopak vyvarovat byste se měli neslazených vod s příchutěmi i light limonády.

Stravujte se zdravě a chutně

K tomu, abyste se do této diety pustili, vás jistě inspiruje i chutná strava a množství potravin, které budete moci s klidem jíst. Pro příklad si můžeme uvést některá z nich.

Dukanova dieta: jídelníček na týden může být pokaždé jiný. Závisí na fázi, ve které se právě nacházíte.

V první fázi si k snídani můžete dopřát např. horký nápoj, netučný tvaroh, bílkovou omeletu, šunku, čerstvý sýr bez tuku, salát s krabími tyčinkami a další dobroty.

Obědem by se mohly stát masové kuličky s bylinkami, kuřecí prsa, lososová pěna, krůtí plátek s kari v jogurtové omáčce a jiné.

Podstatná svačina obnáší např. kefírový shake s vanilkou, placku z ovesných otrub, tvaroh bez tuku, tvarohový koláč…

K večeři vás uspokojí krevety a garnáty, domácí vanilkový pudink, lososové závitky, telecí soté, tofu na kari a mnohé další.

Jídelníček Dukanovy diety je skutečně pestrý, dopřát si můžete téměř cokoli, jen je potřeba jídlo správně kombinovat, nedávat si jej v přehnaném množství a dodržovat pravidelný a dostatečný pitný režim. Vaše tělo zpracovávající potraviny bohaté na obsah bílkovin bude samo pracovat a vy budete pozorovat viditelné změny. Přidáte-li k dietě i cvičení, úbytek kilogramů bude ještě o to rychlejší a výraznější.

Vyzkoušejte i vy Dukanovu dietu, jako mnoho žen a mužů před vámi. Zbavíte se nepříjemného pocitu spjatého s nadbytečnými kilogramy, budete se cítit lépe a znovu obléknete oblečení, které schováváte ve skříni na dobu, kdy budete lehčí.