V případě, že nám není dobře, cítíme, že na nás něco leze, bolí nás v krku a chtěli bychom, aby se nám ulevilo, je vhodné vzít si léky a také sáhnout po teplém čaji s medem. Med má léčivé účinky, kterých je však mnohem více, než se může na první pohled zdát. Působí jak vnitřně, tak i z vnějšku.

Z vnějšku působí například na vrásky, pokud si med naneseme na pleť. Jelikož má v sobě antioxidanty, působí velice dobře proti stárnutí pleti.

Med můžeme použít klidně i jako masku. Koupit si ale můžeme i krém, ve kterém je obsažen. Na tělo pak také můžeme používat krémy a sprchové gely, ve kterých je med.

Vynikající účinky má také při hubnutí, protože dokáže tišit a tlumit chuť na sladké. Jestliže toužíte po hezčí postavě a potýkáte se s tím, že byste si dali něco sladkého, zažeňte tyto chutě lžičkou medu. Rozhodně si tím neublížíte a uděláte pro sebe jedině dobře.

Výborné účinky na hubnutí, má pak med v případě, že jej skombinujete se zeleným čajem a skořicí.

Máte za sebou krušný večírek, na kterém tekl alkohol proudem, a vy se právě potýkáte s kocovinou? Sáhněte po něm zase. Jelikož je v medu fruktóza a enzymy, a ty velmi dobře působí tehdy, pokud to s alkoholem přeženete.

Díky tomu, že obsahuje vitamín B, který při nedostatku může způsobit i deprese, si medem můžeme navodit dobrou náladu.

Pokud trpíte nepříjemnými pocity před menstruací, tak i tehdy sáhněte po medu. Výborně také působí na nespavost.

Pokud tedy doma med ještě nemáte, určitě si ho zajděte koupit. Nejlepší je přímo od včelařů, koupit si jej ale můžete ve všech potravinách. Sáhněte po něm v momentě, kdy se potýkáte s jedním z výše jmenovaných problémů, kterých byste se chtěli zbavit.

Uvidíte, že se vám brzy uleví a pomůžete si pouze přírodní cestou.