06 21 2021

Jídelníček Petra Havlíčka

Petr Havlíček je odborník na výživu a zdravý životní styl. Kromě mnohých rad, které poskytuje svým klientům, sestavuje také vyvážené a zdravé jídelníčky. A jak takový dokonalý jídelníček na týden podle Petra Havlíčka vypadá?

1. den

Snídaně:

100 ml čerstvé ovocné šťávy naředěné vodou, 65 g celozrnného slunečnicového chleba s nízkotučným smetanovým sýrem, drůbeží šunkou a trochou čerstvé zeleniny

Svačina:

200 g pomeranče, 150 ml nízkotučného jogurtu

Oběd:

120 g nízkotučného tvarohu, 5 plátků Knackebrotu, 200 g čerstvé zeleniny se dvěma lžičkami panenského olivového oleje

Svačina:

35 g ovocného müsli bez cukru, 150 ml nízkotučného jogurtu

Večeře:

90 g kuřecích prsou na grilu, 37 g rýže natural, 200 g čerstvé zeleniny s jednou lžičkou panenského olivového oleje

Večeře 2:

180 g čerstvé mrkve

2. den

Snídaně:

100 ml čerstvé zeleninové šťávy naředěné vodou, 4 plátky Knackebrotu s tvarohovým sýrem cottage a trochou čerstvé zeleniny

Svačina:

90 g banánu, 150 ml nízkotučného kefíru

Oběd:

80 g lososa na grilu, 230 g brambor vařených ve slupce, 200 g čerstvé zeleniny s jednou lžičkou panenského olivového oleje

Svačina:

30 g müsli sušenek, 150 ml nízkotučného jogurtu

Večeře:

180 g tofu natural s nakrájenou zeleninou, 100 g hrubozrnného chleba, 200 g čerstvé zeleniny

Večeře 2:

130 g růžového grepu

3. den

Snídaně:

100 ml čerstvé ovocné šťávy naředěné vodou, 2 plátky hrubozrnného toastového chleba, 15 g tvrdého sýra, 20 g drůbeží šunky

Svačina:

210 g růžového grepu, 150 ml acidofilního mléka

Oběd:

70 g kuřecích prsou na grilu, 43 gramů dlouhozrnné rýže, 200 g čerstvé zeleniny se dvěma lžičkami panenského olivového oleje

Svačina:

3 plátky Knackebrotu s nízkotučným smetanovým sýrem, 150 ml nízkotučného jogurtu

Večeře:

130 g konzervovaného tuňáka, 44 g celozrnných těstovin, 200 g čerstvé zeleniny se dvěma lžičkami panenského olivového oleje

Večeře 2:

125 g pomeranče

4. den

Snídaně:

100 ml čerstvé zeleninové šťávy naředěné vodou, 1 ks vícezrnného nebo celozrnného rohlíku s tvarohovým sýrem a trochou čerstvé zeleniny

Svačina:

160 g jablka, 150 ml nízkotučného jogurtu

Oběd:

135 g masové náhražky z vaječných bílků, upravené bez tuku, 43 g dlouhozrnné rýže, 200 g čerstvé zeleniny se dvěma lžičkami panenského olivového oleje

Svačina:

1 müsli tyčinka, 200 ml neochuceného jogurtového mléka

Večeře:

120 g tresky upečené na zelenině, 180 g brambor vařených ve slupce, 200 g čerstvé zeleniny s jednou lžičkou panenského olivového oleje

Večeře 2:

180 g čerstvé mrkve

5. den

Snídaně:

100 ml čerstvé ovocné šťávy naředěné vodou, 4 plátky Knackebrotu s nízkotučným smetanovým sýrem a drůbeží šunkou, polovina vejce vařeného na tvrdo

Svačina:

1 banán, 150 ml nízkotučného acidofilního mléka

Oběd:

75 g čočky, polovina vejce vařeného na tvrdo

Svačina:

2,5 plátku pufovaného vícezrnného chleba, 150 ml bílého jogurtu

Večeře:

100 g pangasia pečeného na zelenině, 37 g rýže natural, 200 g čerstvé zeleniny s jednou lžičkou panenského olivového oleje

Večeře 2:

180 g čerstvé mrkve

6. den

Snídaně:

100 ml čerstvé zeleninové šťávy naředěné vodou, 45 g ovocného müsli, 150 ml bílého nízkotučného jogurtu

Svačina:

1 jablko, 1 kiwi

Oběd:

100 g hovězí vařené kýty, 230 g brambor vařených ve slupce, 200 g čerstvé zeleniny s dvěma lžičkami panenského olivového oleje

Svačina:

3 plátky Knackebrotu s nízkotučnou Lučinou, 150 ml nízkotučného kefíru

Večeře:

80 g tofu natural s tvrdým sýrem a drůbeží šunkou, 100 g hrubozrnného chleba, 200 g čerstvé zeleniny s dresinkem

Večeře 2:

90 g čerstvého ananasu

7. den

Snídaně:

100 ml čerstvé ovocné šťávy naředěné vodou, 1 celozrnný rohlík, 40 g mozarelly, 1 rajče

Svačina:

120 g hroznového vína, 150 ml bílého nízkotučného jogurtu

Oběd:

70 g kuřecích prsou na grilu, 43 g dlouhozrnné rýže, 200 g čerstvé zeleniny se dvěma lžičkami panenského olivového oleje

Svačina:

30 g celozrnných sušenek z ovesných vloček, 150 ml bílého jogurtu

Večeře:

170 g masové náhražky z vaječných bílků, 38 g celozrnné pohanky, 200 g čerstvé zeleniny s 1 lžičkou panenského olivového oleje

Večeře 2:

200 g červené sladké papriky