Na problémy se srdcem platí jmelí

0
277

Každý pečuje o své zdraví a snaží se, aby se mu nemoci vyhnuly obloukem. Ne vždy tomu tak bývá. Někdo má oslabenou imunitu, jiného trápí bolavá záda nebo klouby. Pokud máte problémy například s krevním tlakem, neměli byste je podceňovat. Ohroženi jste také v případě, pokud se ve vaší rodině vyskytuje ateroskleróza, či srdeční arytmie. Ještě dříve, než začnete s léčbou medikamenty, je dobré si prostudovat, jak byste dokázali svému tělu pomoci jinak. Například vitamíny a doplňky stravy. Zdraví máme přece jenom jedno.

Bylinky jsou prospěšné

Krevní tlak můžete mít buď hodně nízko, anebo vysoko. Co když se potýkáte s jednou z těchto variant a nechcete to řešit hned s lékaři a farmaceutiky? Sáhněte po bylinkách. Jednou z nich je jmelí bílé, které není jenom symbolem Vánoc, ale blahodárně působí na nízký tlak. Lze si z něj vyrobit zdravé víno nebo čajový odvar, ale stejně tak vám postačí v tobolkách. Celkově podporuje srdce a jeho funkci a působí na cévní systém. Jeho předností je to, že povzbuzuje krevní oběh a udržuje normální hladinu tuků a cholesterolu v krvi. Odstraňuje také usazeniny na vnitřních stěnách cév. Jedinou nevýhodou je to, že se jím můžete předávkovat a také se nedoporučuje jeho dlouhodobé užívání. Na vysoký tlak zase pomáhá hloh obecný, který už je tradiční léčivou bylinkou na tento druh onemocnění, protože dokáže regulovat srdeční aktivitu. Používá se i při dalších nemocích srdce a cév, jelikož podporuje srdeční funkci, zvyšuje zásobení srdce kyslíkem a příznivě ovlivňuje periferní cirkulaci krve. Skvěle se hodí například při onemocnění angínou, protože hloh je pro nemocné srdcem tím pravým lékem. Používají se z něj listy a květy, působí velmi pomalu, někdy až po delší době, proto by se měl užívat denně bez přerušení. Pak má trvalejší výsledky. Jeho vedlejší účinky nejsou známé.

Jmelí a hloh jako doplněk stravy

Jednou z variant, jak si denně dopřát kombinaci jmelí a hlohu, je například doplněk stravy s názvem Jmelí – hloh plus hořčík. Dodává se v balení po šedesáti kapslích s doporučeným dávkování jedné tobolky dvakrát denně. Přírodní bylinky tak lze pohodlně užívat v koncentrovaném množství v jedné tabletě. Kombinace těchto dvou bylin zaručuje harmonizaci krevního tlaku. Tím pádem člověk lépe snáší výkyvy počasí a zároveň s tím i srdečních funkcí. Výrobek je tedy určen všem, kteří si chtějí uchovat zdravé srdce, ačkoliv je mohou ohrožovat kardiovaskulární potíže. Nedoporučuje se však pro děti a těhotné nebo kojící ženy. Přidaný hořčík doplňuje zmíněné bylinky v tom, že udržuje normální energetický metabolismus. Díky němu se snižuje únava a taktéž vyčerpání organismu. Hořčík zároveň podporuje činnost nervové soustavy a činnost svalů.