Vyzrajte na rýmu a kašel – pár tipů, jak se jich rychle zbavit

0
551

KASEL_main

Jaro je sice už za dveřmi, ale tělo je na konci zimy oslabené a náchylné k nejrůznějším virózám, které se projevují rýmou a kašlem. Nebývá to tak hrozné, jako když nás skolí chřipka na několik týdnů. Pokud nemáme horečky, většinou práci neošidíme a snažíme se normálně fungovat. Nejlepší ale je zůstat pár dní doma a nemoc vyležet. V každém případě se budeme chtít léčit a příznaky infekce zmírnit.

Přípravky, které potlačí nepříjemné příznaky na několik hodin

KASEL_1Někdy prostě musíme na nějaké jednání a nedá se nic dělat. Pokud nás trápí rýma nebo kašel, chceme být aspoň na nějakou dobu v pořádku, abychom byli schopní vnímat a neprskali na ostatní své bacily. V tom případě nezbývá nic jiného než zajít do lékárny a zakoupit účinný přípravek, který nám uvolní ucpaný nos, zastaví kašel, ztlumí bolest hlavy. Na výběr je jich celá řada, v lékárně se vyptají a nabídnou to nejvhodnější.

Co pomůže, když se léčíme doma

KASEL_2Viróza s rýmou nebo kašlem na konci zimy nám vždy naznačuje, že to přeháníme a měli bychom si odpočinout. Když si můžeme dovolit ten luxus zůstat doma v posteli a jsme spíš příznivci šetrnější léčby, sáhneme po bylinkových čajích, mořské vodě ve spreji, bylinných pastilkách a dalších přípravcích na přírodní bázi. Léčba bude sice trvat o něco déle, ale pro organismus přirozeněji.

Domácí prostředky na rýmu a kašel

Každý doma v kuchyni najde běžné věci, které jsou účinné na nachlazení a lehčí virózu. Třeba cibule, česnek, zázvor, med, citrón se dají použít různými způsoby. Jako první si uvaříme čaj, někdo se připraví už v létě a nasbírá si bylinky, nasuší šípky, ostatní si koupí čaj v lékárně nebo čajovně. Pak jsou vhodné různé odklady a zábaly, inhalace, koupele.

Rozhodně rýmu a kašel neignorujme. Nemoc nám signalizuje, že bychom měli zpomalit. Když se neléčí, může se vyvinou v něco horšího.