Projekt Aktivně a zdravě – správná cesta za zdravým životním stylem

0
274

Cesta za zdravým životním stylem se nemusí zdát každému vždy jednoduchá. Vyžaduje to spoustu úsilí a hlavně vytrvalost. Pokud nemáte tu správnou motivaci, je to často velmi obtížné. Projekt Aktivně a zdravě má vše potřebné k tomu, aby se úplně každý mohl vydat na cestu za lepším životním stylem.

 

Projekt Aktivně a zdravě vznikl za podpory neziskové iniciativy Vím, co jím a piju o.p.s. Jedná se o unikátní projekt na podporu budování zdravého životního stylu. Z nejnovějších výzkumů totiž vyplývá, že celá 1/4 lidí nechodí pravidelně na preventivní prohlídky, mnoho z nich podceňuje jejich důležitost. 1/3 lidí se přejídá a dokonce 1/2 vůbec nesportuje. Projekt a aplikace Aktivně a zdravě se snaží zlepšit povědomí o zdravém životním stylu, a především pomáhá uživatelům k němu dospět.

Mnoho lidí si nedělá starosti s tím, co jí, ale to není vůbec dobře. Strava je velmi důležitá a tvoří základ zdravého těla. V aplikaci Aktivně a zdravě, kterou můžete snadno stáhnout na iTunes nebo Google Play, najdete mnoho tipů a triků, jak si zdravý a aktivní styl života udržet. Ambasadory projektu jsou Roman Vaněk, Lukáš Krpálek, Patricie Solaříková, Barbora Havlíčková, Jitka Nováčková, Lucie Svěcena, Martin Fuksa, Yummymummy foodie a Svatava Coolinářka. Tyto osobnosti vás budou provádět světem aplikace. Plnit zde můžete nejrůznější výzvy z oblasti pohybu i zdraví. Za každou splněnou výzvu získáte body, díky nimž můžete také vyhrát zajímavé ceny.

Věděli jste, že 27 % lidí při nákupech vůbec neřeší, zda jsou potraviny jimi nakoupené zdravé? Dalším faktem vzešlým z výzkumu je, že 48 % lidí při stravování nijak neomezuje solení a 10 % jí denně sladkosti. Pokud člověk neví, jak se správně stravovat, může být cesta za změnou těžká. Mít povědomí o hodnotách potravin je vhodné, avšak není to věc, kterou by znal každý. Díky aplikaci Aktivně a zdravě a výzvám s Romanem Vaňkem se naučíte nepřejídat a sestavovat si jídelníček ze zdravých a výživných potravin.

S Aktivně a zdravě nebudete na změnu životního stylu nikdy sami. V aplikaci na vás čekají nejrůznější recepty, zdravotní kalkulačky, mnoho tipů z oblasti výživy i pohybu a další. Protože mobil má každý skoro pořád u sebe, je snadné mít po ruce i tuto aplikaci, díky čemuž bude cesta za správnou životosprávou o něco jednodušší.