Proteinové nápoje, tyčinky či jiné doplňky stravy. Asi je máte spojené se zdravou výživou a myslíte si, že je berou pouze fitness nadšenci. Není to tak. Proteiny jsou totiž důležité pro běžné funkce každého těla.

Proteiny na hubnutí a růst svalů skutečně fungují

Protein je jiný název pro bílkovinu. A jak jistě víte, tyto složky jsou nezbytné pro správné fungování našeho těla. Je přitom zvláštní, že zatímco bílkoviny lidé jedí bez problémů, dokonce studují, jestli jich je v jídle obsaženo dost, k proteinům (tedy názvu) mají už rezervovaný odstup. Patrně za to může ono spojení s fitness. Proteiny jsou nezbytné pro tvorbu svalové hmoty, nemusí se ovšem vždy jednat o nárůst do muskulatury, jak ji známe z kulturistiky. Proteiny mohou podpořit výsledky vašeho cvičení a zefektivnit jej. I když chcete shodit pouhých pět kilogramů a netoužíte po bicepsech Arnolda Schwarzeneggera, můžete vzít na pomoc proteinové doplňky. Právě proces hubnutí i růst svalů podporuje mnoho produktů. Nejste tak jen omezeni na polykání tablet, ale můžete si vybrat, která forma příjmu proteinů pro vás bude nejlepší.

Proteiny jako tablety i palačinky

Ať už jde o proteiny na hubnutí nebo na růst svalů, produkují se dnes v příjemné formě, která skvěle chutná. Například proteinové nápoje, které rozmícháte ve sklence mléka nebo vody. Chutnají lahodně po čokoládě či ovoci. Sami si můžete vybrat, kolik procent bílkovin má daný nápoj obsahovat. Proteinové výrobky se dělí rovněž dle toho, z jakého zdroje se bílkovina získá. Může jít o vaječné, syrovátkové či rostlinné produkty. Lze také užívat vícesložkové nápoje. Co je ale dnes velmi oblíbené? Palačinky. Rovněž se prodávají v mnoha příchutích. Stačí smíchat obsah odměrky s vodou, poté vzniklé „těsto“ klasicky upečete na pánvi. Oproti klasickým palačinkám jsou tyto lehké a vláčné. Nemáte po nich pocit těžkosti, a přitom vám dodají tolik živin. Proteiny proto nemusí být pouze pro sportovní fandy, dodají živiny každému, komu záleží na jeho zdraví.