Chcete zhubnout? Zapomeňte na cukr a alkohol

0
329

Všichni chceme dobře vypadat. Někdo má to štěstí, že ho krásnou postavou obdařila sama příroda, my ostatní si ovšem musíme ladnou figuru vybojovat na hřištích a ve fitcentrech.

Přebytečná kila? Skoncujte s nimi

Již dávno neplatí, že nadváha je znamením luxusu. Naopak, všichni víme, jaká zdravotní rizika s sebou nadbytek tukové tkáně přináší. Proto se stále větší počet dospělých věnuje sportovním aktivitám. Ale ne každý, kdo cvičí, zároveň hubne.

Bez správného jídelníčku to nejde

Pokud nevěnujeme dostatečnou pozornost výběru potravin a namísto pestré a vyvážené stravy konzumujeme instantní a konzervované pokrmy, začneme časem přibírat na váze. A, ruku na srdce, mnozí z nás až příliš často navštěvují fast foody. Jen málokdo odolá takovým kalorickým bombám jako jsou chipsy nebo čokoládové tyčinky. Víme, že nám škodí, ale usadit se u televize s něčím dobrým na zub je příliš velké pokušení.

Zabijákem hubnutí může být alkohol

Nedaří se vám snižovat váhu, i když se pravidelně intenzivně hýbete? Pokud po cvičení nebo tréninku zajdete s kamarády na skleničku a nakonec si dáte dva nebo tři koktejly, je zřejmé, že viníkem je alkohol. A stejně tak, pokud najezdíte na kole dlouhé kilometry, ale večer vypijete několik půllitrů piva.

V čem je ketodieta výjimečná

Nedokážete si představit život bez masa? Milujete zeleninu? Pak si ketodietu zamilujete. Její specifikum totiž spočívá v tom, že ze stravy eliminuje sacharidy, zejména cukr a bílou mouku, které se nejsnáze přeměňují na tělesný tuk. Pokud nejste žádný výživový specialista a k vaření pociťujete spíše odpor, můžete si ji dopřát ve formě hotových pokrmů. Vyzkoušet můžete třeba ketofit. Ani ketodieta ovšem nepřeje alkoholu. Vysoký obsah sacharidů je totiž v přímém rozporu s jejími principy.