Jestli jsou vlasy korunou krásy, pleť je do značné míry zrcadlem celkového zdraví organismu. Ale proč ji mají některé ženy takřka perfektní – bez vyrážek, pupínků a dalších nedostatků, zatímco jiné takové štěstí nemají? V prvé řadě nejde o štěstí. Vzhled kůže jde ruku v ruce s tím, jak se o ni člověk stará.

K hlavním pilířům patří každodenní péče a odstranění všech nečistot – make-upem počínaje těžkými kovy konče. A jak to udělat efektivně, aniž by bylo nutné trávit spoustu času před zrcadlem? Odličování a čištění pleti nadobro změnila micelární voda. Jednoduše ji nanesete na tampon a důkladně otřete obličej.

Micelární voda není horká novinka. Na trhu je již poměrně dlouho, konkrétně od počátku 90. let minulého století, kdy ji představila francouzská kosmetická firma Bioderma jakožto řešení pro ženy, které si dlouhodobě stěžovaly na tvrdou kohoutkovou vodu. Z Paříže se produkt rychle rozšířil do ostatních (nejen) evropských metropolí a zanedlouho se dostal i k ženám, které se jinak o kosmetiku příliš nezajímají. Důvod byl prostý – micelární voda nabídla rychlé, a přitom velmi účinné čištění pleti.

Popularita micelární vody časem neopadla, protože se doposud nepodařilo vyvinout produkt, který by dokázal vyčistit pleť stejně důkladně a bez velkého úsilí. Micelárka je navíc určena pro všechny typy pleti – stačí si vybrat tu se správným složením. Například micelární vodu pro citlivou kůži Sensibio H2O.

Opravdu pleť vyčistí… dokonale?

Zatímco spíte, v kůži probíhá množství chemických procesů. Největší orgán lidského těla nemá jednoduchý úkol – musí nás po celý den chránit před okolními vlivy, a logicky potřebuje dostatek času pro nápravu. Proto je nedostatek spánku provázen výraznějšími vráskami, kruhy pod očima, ztrátou elasticity a nezdravou barvou. Ovšem nejde jen o délku regenerace, jako spíše o její kvalitu. Ovlivnit ji můžete tím, že pleť na proces obnovy náležitě připravíte důkladnou večerní očistou.

Nemá smysl chodit kolem horké kaše. Micelární voda vás zbaví i voděodolného make-upu, jemných částic nečistot, těžkých kovů a všeho ostatního, co by na obličeji být nemělo. Úsměv vám však nezmizí – naopak budete mít důvod k radosti, protože v případě pravidelné péče se stav vaší pokožky výrazně zlepší.

V roztoku jsou obsaženy micely – shluky molekul tenzidů, které absorbují tuky a zároveň rozpouští nečistoty rozpustné ve vodě.

Micelární vodu je vhodné používat dvakrát denně. Ráno se díky ní snadno zbavíte mazu vyprodukovaného kůží během noci. A večer zase pleť vyčistíte od nečistot, které na ní ulpěly během dne a připravíte ji na zmíněnou obnovu.

Chcete se o ní dozvědět více? Praktické informace o čištění pleti a produktech od Biodermy najdete na www.bioderma-cz.com.