Naše oči jsou během horkých letních dnů zatěžovány více než si myslíme. Chceme sportovat, hýbat se a čas trávit venku. Nosit dioptrické brýle přináší jistá omezení, a tak saháme po kontaktních čočkách.

Kontaktní čočky jsou oproti brýlím pohodlnější, nepadají z nosu při aktivním pohybu, nezamlžují se, ale stejně tak Vám mohou způsobit nepříjemné komplikace. Měli byste být velmi opatrní, pokud se chystáte na dovolenou do exotické země, na chatu nebo stanovat. Plavat s nimi Vám lékaři vůbec nedoporučují. „Ve vodě je totiž největší množství bakterií a plísní, které Vám mohou způsobit nepříjemné záněty a infekce očí“, varuje MUDr. Juhás – uznávaný oční lékař a chirurg.

Oční záněty mohou vzniknout i několik týdnů po nakažení bakterií. Pod čočkami mají dobré zázemí pro život a rychle se množí. Bakterie ve vodě často způsobují závažný zánět rohovky, který je spojený s bolestmi, světloplachostí, zarudnutím a slzením.

Pokud se chystáte na výlet na místo, kde budete mít zhoršené hygienické podmínky, doporučujeme zakoupit si jednorázové kontaktní čočky, které si ráno nandáte a večer jednoduše vyhodíte. Další možností je laserová operace očí. Pokud jste nad ní již uvažovali, nyní je správný čas na její podstoupení. Díky moderním metodám se takové operace dělají na „počkání“. Jsou bezbolestné a zkrátila se i doba rekonvalescence. Dioptrií se tedy stihnete zbavit do léta.

„Metoda RELEX Smile odstraňuje dioptrické vady oka bezbolestně, bez narušení povrchu rohovky a bez spálené tkáně. Sportovat můžete už po 48hodinách. Navíc pacienty vždy uklidním, že se opravdu není čeho bát. Sám jsem laserový zákrok podstoupil. A dnes si už neumím představit sportovat v brýlích „říká primář kliniky Oftum, MUDr. Juhás, který je vášnivý sportovec.

To, zda jste vhodný kandidát na operaci touto metodou, může s určitostí říci pouze lékař po vstupním vyšetření. Obecně je ale operační metoda Relex Smile vhodná pro krátkozraké pacienty od  – 0,5 dioptrie a také pro astigmatiky s cylindry od -0,25 do – 5,00 dioptrií.

Lékaři kliniky OFTUM říkají: nebojte se laserové operace zraku. My sami jsme ji absolvovali a máme velké množství klientů, kteří operaci dlouho odkládali a nyní litují promarněného času. Objednejte se na konzultaci a zjistěte, zda jste vhodným kandidátem. cent 2; \