Nejste spokojeni se svou postavou při pohledu do zrcadla a že není něco v pořádku vám potvrzuje i BMI výpočet? Potom je na místě něco dělat. To, že musíte změnit své stravovací návyky, to je celkem jasné. My se podíváme i na další, v podstatě povinnost. Nutné totiž bude začít s pohybovou aktivitou. Jak na to? Určitě doporučíme začít zvolna. Tělo, které se několik měsíců nebo let nehýbalo velkou zátěž nesnese. Hrozit by mohl kolaps, i zranění. To je první pravidlo, kterým se řídit. A co o správné aktivitě a cvičení vědět dále?

Číslo, které ukáže BMI kalkulačka snížíte volbou správné aktivity

Že je třeba začít pozvolna, to již víte. Nyní se podíváme také na to, jakou zvolit aktivitu k tomu, aby vám BMI kalkulačka začala ukazovat menší hodnoty. Při hubnutí je nejvhodnější aktivitou aerobní pohyb neboli takzvané kardio. Jde o typ cvičení, při kterém roste tepová frekvence, zrychluje se metabolismus a tak se také rychleji spalují uložené tukové zásoby. Pokud se máme podívat na několik příkladů, tak se jedná třeba o běh, jízdu na kole, plavání, aerobik, Zumbu a další. Pokud máte v plánu i posilovat, určitě nic nezkazíte, ale je třeba říci, že tato aktivita je vhodná spíše až pro následné formování vašeho těla.

Na hodnotu BMI bude mít vliv i pravidelnost cvičení

Jak začít už víte a s čím začít také. Nezapomeňme však ještě na jednu velmi důležitou věc. A tou je pravidelnost cvičení. Lepší je věnovat se vybrané sportovní aktivitě několikrát týdně kratší dobu, než cvičit pouze jednou za týden po několik hodin. Je potvrzeno, že právě první možnost je na snižování hodnoty BMI a tedy i snižování váhy mnohem efektivnějším postupem. Jak proto, že při kratší aktivitě můžete makat stále naplno, tak i proto, že i po jejím ukončení dochází k lepšímu spalování, než v klidovém režimu. Na to při plánování aktivit pamatujte.