Jak někomu snadno poslat jízdní kolo?

0
1160

Možná, že už jste někdy řešili problém ohledně zaslání nějakého objemnějšího balíku. Například lze poslat jízdní kolo? Kromě toho, že ho naložíte do vlastního automobilu nebo s ním nasednete do vlaku, příliš možností nemáte. A když už ano, otázkami, jak si s přepravou poradit, se to jen hemží. Jak poslat kolo a správně ho zabalit? Bude přeprava dlouho trvat?

Přeprava (i nadrozměrných) balíků po celé ČR

S přepravou, nejen objemných balíků, vám pomůže přepravní společnost FOFR. Působí po celém území České republiky a zajistí vám přesně to, co chcete: přepravu téměř jakéhokoliv balíku od vašich dveří ke dveřím příjemce. Specializuje se i na nadrozměrné náklady, jeho jeden rozměr může mít až 6 metrů. Což je pro náš případ, kterým je přeprava jízdního kola, naprosto dostačující.

Klíčem ke správné přepravě jízdního kola je perfektní zabalení. Ještě předtím si však musíte přepravu u společnosti FOFR objednat. Můžete je kontaktovat po telefonu, e-mailu nebo skrze elektronický formulář na webových stránkách www.fofrcz.cz. Uvedete zde vaše kontaktní údaje včetně adresy, specifikaci balíku, adresu příjemce a také požadovanou rychlost doručení. Standardně si FOFR na dopravu balíku rezervuje 4 dny, můžete si ale připlatit za expresní zaslání. V takovém případě k přepravě dojde během 24 hodin.

Balení jízdního kola před přepravou

Nyní už k samotnému balení. Aby přeprava kola proběhla bezpečně a kolo přitom nezabralo zbytečně moc prostoru, otočte šlapky směrem ke středu kola. Naštěstí pro vás nemusíte nutně demontovat řídítka, což ušetří čas vám i příjemci. Celé kolo následně obalte bublinkovou fólií, ze stran zpevněte prokladovými kartony a pečlivě obmotejte strečovou fólií či lepicí páskou.

Nezapomeňte také balík správně nadepsat. Přeprava kola po ČR vyžaduje čitelně a po celou dobu přepravy viditelně uvedené adresy příjemce i odesílatele a podrobná specifikace zásilky. Tedy co obsahuje, kolik váží a jaké jsou její rozměry.

Pak už vám nezbývá než čekat, až se pro vaši zásilku zastaví kurýr. Pokud se o její osud zvlášť obáváte, můžete si nad rámec standardního pojištění připlatit i za připojištění. Praxe nicméně dokazuje, že zásilky v drtivé většině případů doráží v pořádku a v nezměněném stavu.