Zdraví a vy – 1. část

Dnešní doba je zatížená stresem a na všechny působí únava a vyčerpanost. Teď během jara je naše tělo mnohem náchylnější a reaguje mnohem častěji na všechny nepříznivé aspekty, které na nás ze všech stran působí. Chcete být ale stále krásná, štíhlá a plná energie? Chcete přestat utrácet za různé tablety, které stejně většinou nepomůžou?

„Zdraví a veselá mysl jsou zdrojem krásy“ (M. de Cervantes Saavedra)

Přesně jak říká uvedený citát. Člověk musí začít sám u sebe. Měl by pečovat o své tělo tak, jako kdyby bylo chrámem, ve kterém sídlí naše duše, kterou uctíváme. A s touto myšlenkou na srdci žít a jednat. Nejprve se pokuste zapracovat na pravidelnosti svého denního režimu.

Autor obrázku: Respository

Lidské tělo funguje na pravidelném systému. V těle nám všem tikají hodiny, které nemají prudké změny rády a pak se vám může stát, že i když spíte osm a více hodin jste unavená a nejste schopna během dne stoprocentně fungovat. Pravidelnost je důležitá nejen ve spánku, ale samozřejmě i v jídle, pitném režimu a v dalších zvyklostech, které jsou pro náš život důležité. Díky pravidelnosti se zbavíte problémů s únavou, vaše celkové zdraví se zlepší a vy se budete cítit líp a s nejvyšší pravděpodobností se tento způsob života projeví i na vaší váze.

Pokud chcete opravdu hubnout, není důležité jen kdy se stravujete, ale je podstatné i co do svého jídelníčku zahrnete. Snažte se, aby váš jídelníček byl co nejpestřejší. Člověk se nemusí zaměřit pouze na zeleninu a ovoce a potraviny s vlákninou. Je dobré, když je do svého jídelníčku zahrnete, ale stejně tak můžete jíst maso či si občas zobnout nějaké sladkůstky.