Chcete do svého organismu doplnit pořádné množství vitamínu C s cílem podpořit imunitní systém? V takovém případě záleží i na tom, v jaké podobě tento vitamín doplníte. Jaký je rozdíl mezi syntetickou a přírodní formou a proč vitamín C přidat do každodenní rutiny? To se dozvíte v tomto článku.

Proč užívat vitamín C

Když se řekne užívání vitamínu, většina lidí si vzpomene právě na céčko. Jde o vitamín, který má svou důležitou funkci při ochraně buněk před volnými radikály. Kromě toho, že se jedná o antioxidant, pomáhá také podpořit a posílit imunitní systém, který tak dokáže lépe bojovat proti nežádoucím patogenům. Vytvoření silné přirozené obranyschopnosti je velmi důležité a velká část je ovlivněna právě výživou. Doplněk stravy by tak vždy měl být co nejvíce kvalitní.

Přírodní nebo syntetický vitamín C

Pokud chcete do svého těla dostat to nejlepší, je vždy dobré volit zdroje z přírody. Ani vitamín C není výjimkou. Stačí se podívat na rozdílnou míru využitelnosti a vstřebatelnosti při porovnání syntetického a přírodního vitamínu C. V případě přírodní varianty si tělo vezme maximum této látky pro své použití. Pro uměle vyrobenou kyselinu askorbovou to však rozhodně tolik neplatí a efektivita takového přípravku je o poznání nižší.

Kvalitní doplněk stravy s přírodním vitamínem

Pokud chcete doplnit céčko opravdu efektivně, vyberte si kvalitní přípravek. Skvělým zdrojem pro výrobu účinného doplňku stravy je například acerola. Tato brazilská třešeň je označována jako ovoce s nejvyšším obsahem vitamínu C. Jde tak o skvělý zdroj pro přípravu doplňku vhodného pro pravidelné i příležitostné užívání. Vitamín C do těla cíleně doplňujte hlavně během kritických období, kdy je zvýšené riziko nachlazení či jiných nemocí a imunitní systém potřebuje podpořit.