Zdravý životní styl začíná především u jídla

0
576

V současné době je zdravý životní styl velice skloňované téma, se kterým je spojováno především stravování. V první řadě ze svého jídelníčku odstraňte průmyslově zpracovávané potraviny, naopak se zaměřte na ovoce, zeleninu a produkty bohaté na důležité živiny. V následujících řádcích vám poskytneme hned několik praktických tipů.

Příprava jídla je sice pracná, nicméně svému organismu poskytnete to, co skutečně potřebuje. Pořídit si však můžete pomocníka v podobě kuchyňského robota od značky Kenwood. Stejně tak se můžete podívat, jaké dokáže připravit kuchyňský robot recepty, a tím se inspirovat.

Ovoce a zelenina jsou alfou a omegou

Zelenina a ovoce jsou bezesporu bohaté na živiny, protože jsou plné vlákniny, vitamínů, minerálů a rostlinných sloučenin, které pomáhají bojovat proti zánětům a chrání buňky před poškozením. Existují i recepty pro vegany, jejichž jídelníček tvoří z převážné části právě ovoce a zelenina.

Udělejte si pestré saláty alespoň se třemi různými druhy zeleniny. Přidávejte do nich i ovoce (jablka, bobulovité plody, banány a švestky).

Dostaňte z ovoce a zeleniny maximum

Pokud vás nadchne kuchyňský robot Kenwood, můžete k němu zakoupit ještě i nástavec na ovoce, za pomocí něhož si můžete udělat ovocnou a zeleninou šťávu s extrémním množstvím vitaminů. Nástavec není nic jiného než odstředivý odšťavňovač, který je ideální jak na ovoce, tak i zeleninu.

Kuchyňské roboty Kenwood vás nadchnou svými funkcemi, přičemž vlajkovou lodí je model Cooking Chef XL. Slouží jako obyčejný mixér, ale má i funkci indukčního vaření, a tím dokáže posunout pečení i vaření na další úroveň. V kuchyni je pak práce jednodušší, navíc dosáhnete vskutku precizního výsledku.

Usnadněte si zdravé stravování. Připravujte si jídlo doma, inspirujte se recepty a vařte snadno i rychle.