Tasemnice

Tasemnice je velmi nepříjemná. Je to hnusný, člověku nebezpečný a nepřející parazit sídlící ve Vašich střevech, kterému nejde o nic jiného, než zastávat funkci konzumace potravin místo Vás.

Tasemnice není neléčitelná, než se jí však zbavíte, chvíli to trvá. Pozitivem je, že její přítomnost ve svém těle necítíte, a tak se nemusíte obávat všelijakých bolestí či její nevraživosti vůči Vám. Připravte se ovšem na to, že po celou dobu její přítomnosti, stoupnou Vaše výdaje za potraviny.

Její příznaky

Přítomnost tasemnice ve Vašem těle se projevuje zejména tím, že Vaše konzumace potravy z ničeho nic stoupla, a i když jste se právě dosyta nejedli, během chvíle máte zase hlad a musíte se najíst znovu.

Někdy Vás také kvůli její neustále konzumaci potravy ve Vašem těle mohou probudit bolesti břicha. Bolesti budou ovšem způsobeny tím, že Váš žaludek začal trávit „sám sebe“, resp. máte jej prázdný a zůstaly v něm už pouze žaludeční šťávy. To se může stát zejména lidem, kteří málo jedí. Zrovna tak můžete trpět únavou, anebo pocitem zvracení.

Jak předcházet nákaze

Autor obrázku: Gareth Williams

Abyste předešli nákaze tasemnicí, dbejte především na správnou tepelnou úpravu masa. Lidský organismus může být nakažen tasemnicemi při konzumu syrového (kupříkladu tatarák), anebo nedovařeného, nejčastěji hovězího, vepřového a rybího masa. Zrovna tak se ovšem může lidský organismus tasemnicí nakazit při nedodržování správné hygieny. Obvykle to bývají neumyté ruce před jídlem, anebo po použití toalety.

Může být i smrtelná

Pokud necháte tasemnici bez povšimnutí, může Vám do budoucna velmi zkomplikovat život. Necháte-li jí, aby si ve Vašem těle dělala, co se jí zlíbí, během nějaké doby zničí Váš zažívací trakt. Rozhodně jí nedopřávejte o to více jídla, čím větší hlad máte – ba naopak – snažte se s ní bojovat a jezte pouze tak, abyste měli alespoň základní příjem živin a potravy.

Zbavte se jí sami

Pokud jste přesvědčeni, že tasemnice ještě není v takové fázi, kdy by hrozilo velké nebezpečí, můžete zkusit zbavit se jí sami. Musíte svůj organismus pořádně zavodňovat a hlavně být v klidu. Samozřejmě ale nemůžete žít pouze z tekutin, a tak je důležité i jíst, ale v menší míře. Nejlépe uděláte, budete-li jíst ostrá jídla, která tasemnici příliš dobře neudělají a máte tak větší šanci, že se Vás „pustí“.