By: !ogan-paig3(:

Nešťastné býváme z různých důvodů… prvním důvodem je to, že máme nějaké problémy doma. Hádáme se s partnerem, nerozumíme si, řešíme pořád něco dokola, nebo naopak neřešíme vůbec nic, máme problémy s financemi, nevycházíme s nimi a z toho pak vyplývá to, že jsme nešťastní.

Další, co naši psychickou nevyrovnanost může způsobit, jsou problémy v práci. Ty nám taktéž mohou dát pořádně zabrat. Asi to známe každý, protože všude je něco a jen málokde se najde něco, kde je vše v pořádku. Zaměstnavatelé kladou na své zaměstnance vysoké nároky, které je nutné splnit a z toho se pak člověk do stává do depresí, kdy má pocit, že dané úkoly nezvládá, protože je toho na něj skutečně moc.

Partnerský život a zaměstnání, nám mohou tedy způsobit skutečné problémy a často jsou těmi hlavními, pokud nějaké problémy řešíme.

Nešťastné však můžeme být také z toho důvodu, že máme nedostatek sebevědomí, trápí nás to, co si o nás asi myslí ostatní a také to jak před ostatními vypadáme. Pomluva je hrozná vlastnost, bohužel spousta lidí si v ní libuje a čeká na chybu toho druhého, aby se mu mohl za zády vysmívat a pomlouvat ho, a tak nás tyto faktory taktéž velmi trápí. Víme, že pokud dojde v našem životě k nějakému nepříjemnému zlomu, tak si o nás lidé z našeho okolí začnou okamžitě povídat a řešit nás.

Naopak, pokud dojde k něčemu, co nás pozvedne a my jsme v tu chvíli za hvězdy, často nám to lidé nepřejí a závidí nám. Tyto lidské vlastnosti nás mohou taktéž velmi trápit a způsobovat to, že pokud jsme šťastné, není naše štěstí až tak dokonalé a to díky útokům lidí z okolí. Nehleďte proto na ostatní a všímejte si jen sami sebe. Neposlouchejte to, co kdo za vašimi zády říká, protože říkat se bude vždy, ať to bude tak, či onak. Jediný, kdo při vás bude stát při vašich úspěších i neúspěších, jsou vaši skuteční přátelé, kteří vás mají rádi a samozřejmě i vaše rodina.