Každý už alespoň jednou v životě zažil bolest zad a časté nepříjemné momenty spojené se svalovým napětím a křečemi, stresem, špatným držením těla apod. Tyto bolesti se mohou rozvinout do daleko horších onemocnění, proto je třeba nebrat bolest zad na lehkou váhu.

Časté příčiny bolesti zad

  • Nesprávný pohyb: neuvážené pohyby jsou jednou z hlavních příčin časté bolesti zad
  • Nedostatek pohybu a tělesné aktivity způsobují ochablost svalů a větší náchylnost k úrazům
  • Špatné držení těla, zejména při sedavém zaměstnání
  • Nevyvážený vztah mezi různými svalovými skupinami (např.: nerovnoměrný vztah mezi břišními a bederními svaly)
  • Nesprávné zahřátí svalů před i po samotném výkonu, při sportovní aktivitě
  • Napětí a stres
  • Špatná strava: diety s nízkým obsahem základních živin, vitamínů, jako jsou vitamíny (C a B1) a minerálů (vápník a draslík) mohou mít negativní vliv na správnou funkci svalů

Alternativní řešení: masážní přístroje pro domácí užití

20150204135214Mnohokrát nám návštěva maséra nebo fyzioterapeuta pomůže, ale jen dočasně. Na některé typy bolesti však návštěva odborníka nestačí. Existuje celá řada výrobků a přístrojů, které předcházejí bolesti zad a praktickým způsobem pomáhají zlepšit momentální nepohodlý stav, zablokování v důsledku stresu a uvolňují ztuhlé svalstvo.

Přístroje pro domácí užití jsou jedním z nejpoužívanějších řešení pro prevenci odstranění bolesti zad. Běžně se používají pro odstranění každodenní bolesti svalů a nepříjemných zablokování. Pokud však bolest přetrvává je třeba navštívit odborného specialistu.

Bolesti krční páteře jsou jedny z nejčastějších. Postihují nás skoro každý den vlivem stresu, špatného držení těla, ochablosti svalů, svalového napětí, vlivem nedostatečného spánku a přetížení svalů. Bolest krční páteře se může projevit bez znatelných příznaků daleko dříve než se může zdát. Je třeba předvídat a pokusit se předejít komplikovanějším bolestem vhodnými řešeními.

V případě, že pociťujete častou bolest šíje Zdraviasport.cz doporučuje U-Neck másážní přístroj krku špičkové technologie, která kombinuje techniky elektrické stimulace, vibrační masáže a infračerveného světla pro časté bolesti krční páteře.