Čaje nejen za zahřátí

čajPříchod podzimu s sebou nenese jen pestře zbarvenou přírodu a novinky v podzimní módě, ale také řadu nepříjemností jako jsou deprese a nachlazení.

Zejména v podzimních měsících stoupá riziko onemocnění nebo špatných nálad. Jak se vyvarovat takovýmto případům? Prevence. A ta nejlepší je samozřejmě z přírody. Konec léta a začátek podzimu jsou jak dělaný pro sběr léčivých bylin a blahodárných rostlin. Je to ta nejlepší cesta jak pro sebe udělat něco dobrého. Nic Vás to nestojí, výborně si pochutnáte a ještě prospějete svému zdraví.

Zde je výběr nejznámějších, nejzdravějších a snadno dostupných bylinek:

Zelený čaj

Přezdívaný také jako elixír života nejen že obsahuje vysoké množství antioxidantů, ale také dokáže zahnat stres, snížit špatný cholesterol, udržet optimální váhu a snižuje riziko kardiovaskulárních chorob.

Heřmánek

Je vhodný pro léčbu trávících obtíží. Jako výborný pomocník se Vám osvědčí při léčbě drobných poranění. Ve formě obkladu se přikládá na menší rány jako jsou například škrábance nebo drobné oděrky. Je také výborný pro zklidnění nervů a proti úzkosti.

Meduňka

Je výborná na trávení a zklidnění nervů. Nejvhodnější je ji pít večer před spaním.

Černý čaj

Je vhodný zejména pro ranní konzumaci, obsahuje totiž kofein, který působí povzbudivě na srdeční a mozkovou činnost. Obsahuje vysoké množství minerálů.

Šípkový čaj

Je výbornou prevencí před nachlazením, zejména díky vysokému obsahu vitamínu C.

Mateřídouška

Je bylina s povzbuzujícími účinky. Používá se jako prevence před nachlazením.

Kopřiva

Je bohatým zdrojem železa.

Zázvor

Ochrání Vás před nachlazením a výborně prohřeje. Má také pozitivní účinky na udržení optimální váhy. Jen pozor, doporučuje se konzumovat v přiměřeném množství.

Pití čajů je nejen výborná investice do Vašeho zdraví, ale ocení je i Vaše chuťové buňky.