7 zdravých výhod, proč chodit naboso – 2. část

4. Snížení úzkosti a deprese

Chůze naboso v trávě může pomoci snížit úzkost, deprese až o 62 procent, a zvyšuje hladinu těch dobrých pocitů, což jsou endorfiny. No, není to ohromné!

5. Získejte dobrý noční spánek

Starověcí léčitelé věřili, že chůze naboso v trávě byla nejlepším lékem na nespavost a mnoho lidí stále na tyto účinky přísahá i dnes.

6. Je to doslova uzemnění

Naše tělo se skládá asi z 60 procent z vody, která je ideální pro vedení elektřiny. Země má negativní iontový poplatek. Chystáte-li se jít naboso, tak to má dobré důvody tohoto poplatku pro naše tělo. U záporných iontů bylo totiž prokázáno, že mají vlastnost detoxikace, zklidnění, snižují zánět, synchronizují vnitřní hodiny, hormonální cykly a fyziologické rytmy. Nejlepší místa, abyste nabrali trochu negativních iontů skrze vaše nohy, jsou u vody. Každý ví, jak dobře se cítí být naboso na pláži – teď už víte, proč tomu tak je!

7. Získejte zpět, na čem vám záleží

Chcete-li být naboso venku, tak to není jen o tom, že zapojíte nohy – ostatní z vás musí být taky mimo. Dostanete do spojení s matkou přírodou všude kolem. Cítíte slunce na své tváři, slyšíte vítr ve stromech. Je jednodušší se připojit k vyšší moci, když jste v kontaktu s přírodou, je to jednodušší dát věci do souvislostí. Kdo zná, něco tak jednoduchého, jako projít se naboso, abyste mohli udělat pro sebe něco dobrého – pro svou mysl, tělo a duši.