7 zdravých výhod, proč chodit naboso – 1. část

Když jsme se k nim dostali, tak jsme si mysleli, jak důležitou součástí jsou pro náš život. Jen 20 procent světové populace dnes nosí boty.

I když jsou ve společnosti boty v určitých situacích nezbytné, tak s příchodem jara každičký rok a v létě, nám nic nebrání zajít do parku, na pláž nebo na louku, přičemž si boty sundáte a půjdete na procházku naboso.

Naše babičky i dědové si určitě pamatují, když byli malí a lítali po louce naboso. Cítili každičký dotek trávy či nesouměrnost půdy, a byli spokojení. Proto výhody, proč někdy chodit bez bot, mohou jen překvapit.

1. Vymažte své předtuchy

Je to těžké, abyste věnovali pozornost na každém kroku, když chodíte naboso. Musíte být pro to na pozoru, abyste nešlápli na ostré kameny a trny. Povědomí přemýšlí o tom, co je před vámi a v tomto okamžiku tiší své vnitřní chvění a vymazává svou mysl, což vám pomůže zaměřit se na to, co je tady a teď.

2. Je to jóga pro vaše nohy a je zdarma

Chůze naboso posiluje a protahuje svaly, šlachy a vazy v oblasti kotníků na nohách. Toto posilování pomáhá zabránit zranění, napětí v kolenou a zad. Nejsou to jen tyto výhody, ale jsou užitečné, než-li fungující svaly nebyly použity, když jste na sobě měli boty. Díky chůzi naboso posilujete a protahujete své jádro, což pomáhá udržovat vaše držení těla ve vzpřímené poloze, i když zůstanete stát na místě.

3. Je to bezplatné reflexní sezení

Reflexní body jsou na každé části vašeho těla i ve vašich nohách. Každá malá boule, kámen či nerovnost stojící vám ve vaší cestě, pomáhají stimulovat všechny tyto malé reflexní body. Pokud to nejprve zabolí – zejména ve specifických oblastech, tak to znamená, že vaše nohy potřebují stimulaci. Dostávají ji tím, že chodíte nebo jste bosí. Postupem času jdou tyto citlivá místa pryč, a díky tomuto způsobu chůze budou tyto oblasti odpovídat omlazení, a dopomůžou snižovat příznaky, které vás někdy trápí.