Proč pít vodu s citrónem

Voda s citrónem s vámi dokáže udělat takové zázraky, z kterých budete velmi překvapeni! Ne jen že pomáhá vyrovnat PH, ale také udržuje čistou a zářivou pleť. Navíc startuje zažívací systém a pomáhá redukovat váhu.

Autor obrázku: Lindsey Turner

Doporučujeme však pít vlažnější vodu než studenou. A to z toho důvodu, že studená voda způsobuje našemu tělu teplotní šok, což může způsobit hlavně po ránu stresový faktor.

Citrón má vynikající detoxikační – čistící účinky. Obsahuje kyselinu citronovou, když je však naším tělem metabolizován nevytváří žádné kyseliny. Citrón proto patří k nejvíce alkalickým (zásaditým) potravinám, a proto srovnává PH.

Na sklenici vody cca 2 dcl si vymačkejte šťávu z poloviny citrónu.

Účinky pro hubnutí

Voda s citrónem má vynikající účinky pro hubnutí. A to protože obsahuje pektinovou vlákninu a prokázalo se, že lidé, kteří se zaměřují při dietě na zásadité potraviny, hubnou o hodně rychleji. Aby to bylo ale účinné, měla by se teplá voda s citrónem pít před jídlem. Přidaná ½ lžička medu je přípustná. Avšak bude lepší, když si jej vůbec neosladíte, protože i med je cukr.

Vysoký tlak

Citrónová voda kontroluje vysoký tlak a je dobrá pro lidi se srdečními problémy. Pomáhá také k relaxaci mysli i těla. Redukuje tím stres a sklony k depresím.

Péče o zuby

Citrónová šťáva musí být čerstvá, aby působila na dásně, zastavila krvácení a zmírnila bolest zubů. Navíc pomůže s problémy se špatným dechem.

Horečka

Není nic lepšího na snížení horečky jako citronová voda. Pomáhá také léčit chřipku a nachlazení pomocí zvýšeného pocení a posílení imunitního systému.

Krev

Citrónová voda funguje také jako velmi dobrý čistič krve. Obsahuje totiž antioxidanty a vitamin C.

Autor obrázku: Martin SoulStealer

Infekce krku

Citrónová voda vám také pomůže s bolestmi v krku. Stačí si připravit pro intenzivní účinek stejné množství vody jako citronové šťávy a potom opakovaně kloktat.

Žaludek

Citrónová šťáva a horká voda. Toto pomáhá s mnoha zažívacími problémy, jako je i pálení žáhy, žaludeční nevolnost nebo zácpa. Navíc pomáhá játrům produkovat žluč a ta je nezbytně nutná pro dobré zažívání.

Dýchací problémy

Stačí trocha teplé citrónové vody a uvolní dýchací cesty. Taktéž pomáhá s alergií a uvolňuje astma.

Pleť

Citrón je takový malý pomocník v péči o pleť. Má dezinfekční účinky a řeší problémy s pletí. Po popálení kůže je dobré si poraněnou kůži potřít a tak snížíte vznik jizev. Denní konzumace vody s citronem vám zajistí pravidelný přísun vitaminu C, omladí a prozáří pleť.