Nejste spokojeni se svou postavou? Potom je třeba zhubnout. Důležitým krokem při hubnutí je ujasnit si, jaké potraviny by dieta v žádném případě neměla obsahovat. Přinášíme vám přehled.

Než se podíváme na konkrétní rizikové potraviny, je určitě třeba říci, že roli hraje také samotná jejich příprava. Vynechat by se tedy mělo například smažení a fritování, stejně jako grilování spojené s olejovou marinádou. Naopak správnou cestou je grilovat nasucho, dusit, popřípadě také vařit – jak ve vodě, tak samozřejmě také v případné páře.

Při hubnutí vynechávejte nezdravé tuky

Různých tuků je v potravinách celá řada. Pokud pomineme ty zdravé v rybách, je třeba zaměřit se na ty nezdravé. Proto bychom měli z našeho jídelníčku vynechat nadměrně tučné mléčné výrobky, tučná masa, stejně jako třeba potraviny, které tuk obsahují. Může se jednat jak o zmíněné smažené věci, tak i o různé pochutiny ve formě chipsů. Nic z toho by při hubnutí neměl dietní jídelníček obsahovat. Stejně tak pozor i na nadměrné používání různých olejů, stejně jako margarínů. Když už to musí být, je vždy lepší zvolit kvalitu a té použít pouze odpovídající množství.

Zdravé hubnutí nepřipouští ani jednoduché cukry

Máte stále chutě na sladké? Pokud ano, je třeba rychle zapomenout, jelikož ani takové potraviny nemají v rámci dietního režimu šanci. Zdravé hubnutí zkrátka nepočítá s tím, že bychom měli konzumovat zákusky, sušenky, nebo různé moučníky a podobná jídla, která jsou s ohledem na jednoduché cukry kalorickou bombou. I zde je ale protiklad, a to cukry složité. Ty by měl jídelníček na hubnutí obsahovat, jelikož našemu tělu dodají energii. Pozor ale i na nadměrné množství soli. Ani to zdravé hubnutí nepovoluje. Je to dáno tím, že sůl v našem těle výrazně váže vodu, což pro dietní režim také není nic správného, co bychom měli připouštět.