By: Tony Alter

Mnoho lidí má nějaké to kilo navíc, avšak jsou lidé, kterým to nepřekáží a vedle nich jsou lidé, kteří vidí každý gram navíc a často drží diety, chodí do posiloven či jiných center, kde se chtějí nadbytečného tuku zbavit, ale často je to bez velkého zlepšení anebo s jojo efektem. Jak tedy s kily navíc bojovat?

Když liposukce, tak pomocí ultrazvuku. Proč?

Liposukce umožňuje odsávání tuků z oblasti, které si sami vyberete. Někdo by chtěl odsát tuk z bříška, jiný zase volí partie okolo hýždí a stehen a jsou lidé, kteří by potřebovali odstranit tuk z více části těla, což je možné díky ultrazvukové liposukci dokonce i najednou. Navíc tato liposukce je velmi účinná a přitom nemusíte vytrpět žádnou bolest a ani se na vašem těle nevytvoří modřiny.

Velkou výhodou ultrazvukové liposukce je také to, že vaše kůže je po zákroku zpevněná a vypjatá, takže nemusíte procházet dalšími chirurgickými zákroky na odstranění přebytečné kůže. Odborníci také tvrdí, že výsledky liposukce jsou velmi rychle viditelné a pacient je brzy zdráv. Takže pokud se chcete zbavit tuků, ale zároveň se vyvarovat bolesti a modřin, tak ultrazvuková liposukce je pro vás tou správnou volbou.

Jak zákrok probíhá?

Nejprve si vyberete oblast či oblasti odkud byste chtěli odsávat tuk, tato oblast bude ošetřena speciálním roztokem, aby byla ultrazvuková liposukce opravdu bez bolesti a efektivní. Poté se vám bude věnovat odborník, který do těla zavede kanylu napojenou na určitý přístroj a díky ultrazvukovým vlnám se tuk převede na emulzi.

Nemusíte se bát o své tělo, protože ultrazvuk působí opravdu jen na tukové buňky a rozhodně vám neublíží. Následně vám bude ona emulze odsávaná a až budete mi tuk odsátý, tak vám bude ošetřeno místo, kde byla napojena kanyla.

Po provedení ultrazvukové liposukce dostanete speciální prádlo a čas na odpočinek. Je jasné, že ještě několik dní po zákroku byste se měli vyhnout namáhavé práci a aktivitám, aby se operovaná oblast důkladně vyléčila. A výsledek zákroku lze pozorovat během pár dní a perfektní je to, že je trvalý.

Ještě před liposukcí

Pokud se pro tento způsob hubnutí, tedy pro ultrazvukovou liposukci rozhodnete, tak byste se měli poradit s odborníkem. Ten vás vyšetří, jestli váš zdravotní stav je adekvátní k tomu, abyste mohli zákrokem projít, a také vám doporučí, abyste se před zákrokem vyvarovali některým lékům a vitamínů, mezi ně patří například Ibalgin, Brufen, Aspirin či Vitamín E a mnohé další. Ale nemějte strach, seznam se zakázanými léky byste měli obdržet od lékaře.

Pokud se snažíte zbavit tuků, ale nedaří se vám to, můžete vyzkoušet liposukci. V takovém případě doporučuji ultrazvukovou liposukci, protože nebolí a je efektivní a vaši kůži tolik nepoškodí.