Kofein má i svá kouzla

0
247

Většina odborníků tvrdí, že je kofein škodlivý, a proto bychom se mu měli nejlépe vyhnout či zmírnit jeho konzumaci. Avšak to se jedná jen o jeho vnitřním užití, naopak pokud kofein použijete v kosmetických přípravcích, tak můžete dosáhnout kouzelných výsledkům.

Kofein a kosmetika patří k sobě

Ačkoliv všude prezentují, jak je kofein škodlivý, tak ve skutečnosti se díky svým schopnost hojně a úspěšně využívá v kosmetice. Kofein dokáže zlepšit prokrvení pokožky a také odplavit zadržovanou vodu.  Díky schopnosti zbavování se nadměrných tekutin, se využívá jako různé tónika proti otokům. Avšak zajímavější je jeho schopnost prokrvení, protože právě to udělalo v kosmetice velký šum, protože díky tomu se ženy mohou zbavit nevzhledné a neoblíbené celulitidy, s kterou se bojuje neustále.

Dávám celulitidě sbohem

Kofein je opravdový zázrak, protože díky jeho nanášení na partie citlivé a celulitidu, se jí zbavíme.  Proto krémy s touto látkou nanášejte na bříško, stehna a hlavně zadek. Mnozí doporučují nanášet tyto krémy krouživými pohyby, ale vzhledem k tomu, že jsou krémy doplněny i jinou látkou, tak není třeba se namáhat. Avšak na druhou stranu mohou tyto pohyby zvýšit účinnost celého procesu.

Nejedná se o dlouhodobou kúru

Doporučuje se, abyste krémy s kofeinem požívali šest až osm týdnů a pak nechat chvíli pokožku volně dýchat. Je dobré místa postižená celulitidou, tedy hlavně stehna, bříško a zadeček potírat dvakrát denně, což znamená ráno a večer. Avšak existují i speciální krémy, které jsou zkombinovány z různých látek, které působí během spánku, takže by stačilo jen večerní mazání.

Odpočívám a hubnu

Takovou specialitou jsou proti celulitidové zábaly, což jsou samozřejmě zábaly s kofeinem. Zábal je perfektní věc, díky které vyhrajete nejen boj s celulitidou, ale také boj s kily navíc. Výhodou je, že na sebe nanesete speciální krém, ten se nanáší stále na stejné partie, tedy stehna, břicho a zadek. Když máte dané místa pěkně natřené, tak je pevně zabalíte fólii a přetáhnete teplou přikrývku a můžete hezky odpočívat. A někteří tvrdí, že dochází k opravdu velkému efektu, což se sice neprojeví na kilech, ale můžete si naměřit o dvanáct až třicet centimetrů méně. A to je pro mnohé ženy opravdový zázrak.

Kde chodit na kosmetiku s kofeinem?

Jedná se o kosmetiku, která je sice zázračná, ale není těžké se k ní dostat. Běžně jí zakoupíte v prodejně, kde chodíte i pro klasické kosmetické potřeby, ale také si je můžete objednat přes internetové obchody. Mimo jiné kosmetiku s kofeinem najdete určitě i v nabídce společností jako je avon, oriflame a podobně.

Kofein není takové zlo, jak se o něm píše. Naopak když zvolíte tu správnou volbu dávkování, tak ukáže své kouzlo a může vám velmi pomoct.