V případě, že chcete žít zdravě, tak prvním krokem je rozhodně pitný režim, který udává nejen to, kolik toho máte za den vypít, ale zejména co můžete pít. Protože sladké nápoje plné cukru a chemikálií rozhodně vašemu zdravému životnímu stylu nepřidají. Všichni vám doporučí čistou vodu, která je nejen zdravá, ale také bude udržovat vaši štíhlou postavu.

Čistá voda jedině z kohoutku

Pravdou je, že mnoho lidí se obrací na to, že čisté minerálky stojí podobně jako ty ochucené, a tak se nevyplatí kupovat drahé vody bez chuti. Ovšem nejzdravější čistá voda může téct i z vašeho kohoutku. Někteří sice budou namítat, že z jejich kuchyňského kohoutku se voda pít rozhodně nedá, protože je plná nejen různých plynů, ale také těžkých kovů, což dokážou vodním kamenem. Samozřejmě, že v mnoha případech je to pravda, avšak lze se tomu vyvarovat pomocí speciálních konvic.

Tip: Víte, že lze ohřát vodu i bez bojleru? Stačí správná baterie.

Průtokový ohřívač Delimano Instant Digital ohřeje vodu třeba i na chalupě.

Konvice, která umí více

Na první pohled je to úplně obyčejná konvice, avšak když se podíváte zblízka, tak zjistíte, že v její vrchní části je schován speciální filtr, který právě zbavuje vodu od plynů i těžkých kovů a z obyčejné kohoutkové vody vám udělá tu nejzdravější čistou vodu, která je nejen bez nadbytečných látek, ale také je velice chutná. A pokud nejste zvyklí na klasickou čistou vodu, klidně si do skleničky můžete kapnou i pár kapek citrónu a budete tuto vodu milovat. Je to nejen chuťově dobré, ale také osvěžující, zejména v teplých dnech.

Chci tuto konev i ve své kuchyni

Není problém, aby podobná konvice zajišťovala čistou a zdravou vodu i ve vaší domácnosti. Lze ji běžně zakoupit v obchodech s domácími potřebami a podobně. Avšak někteří si neví rady, protože existuje více druhů, záleží na tom, jakému filtru dáte přednost. Vše se odvíjí hlavně od ceny dané filtrační konvice a také na tom, jak často se musí filtr měnit. Existují konve s elektrickým filtrem, avšak vedle nich jsou i klasické plastové filtry.  A tato konev vám poslouží i jako dekorace, protože jsou konve v různých provedeních a barvách, takže si můžete koupit přesně takovou, která by se hodila k vaší kuchyňské lince.

Dodržuji pitný režim a piju zdravě

Tato konev je skvělá volba, protože díky ní budete mít nejen nejzdravější čistou vodu, ale zároveň budete mít kontrolu pod svým pitným režimem, protože přesně uvidíte, kolik jste za den vypili. Jediná nevýhoda spočívá v tom, že trvá poměrně dlouho, než se voda přefiltruje, takže je někdy lepší nechat konvici napustit třeba večer, abyste měli dostatek pití na celý následující den. Někdo také jako nevýhodu hodnotí víčko, protože u některých typů konvice je celé volně a pak při nalévaní si musíte dávat pozor, aby se neuvolnilo a voda se vám nevylila, avšak to už jsou jen malé detaily.

 

Každý odborník vám řekne, že je čistá voda nejlepším nápojem, tak se toho držte a budete nejen zdraví, ale také štíhlí.