Potřebujete načerpat nové síly a obnovit svoji vitalitu? Náročné zaměstnání se na vás za celý rok podepsalo a už by to vážně chtělo nechat se hýčkat a odpočívat. Pokud se vám nechce jet za teplem až k moři, co kdybyste pro změnu vyzkoušeli termální lázně v Maďarsku? Na dojezd z České republiky je to přece jen kratší cesta, která vás tolik neunaví.

Lázně Hévíz s léčivou jezerní vodou

Maďarsko je krásná země s dlouhou historií i s množstvím památek. Chcete-li si užít klidu a pohody, pak využijte nabídku cestovní kanceláře Kareta Tour na pobyt v termálních lázních, které mají blahodárný účinek na lidské tělo a jemuž poskytují relaxaci a uvolnění.

Termální lázně Hévíz se nacházejí v jihozápadním Maďarsku a využívají k ozdravným procedurám vody jezera. To je napájeno silným termálním pramenem, jenž obsahuje sloučeniny síry, rádia a nerostných látek. Jezerní voda poskytuje úlevu při potížích s pohybovým ústrojím a gynekologickými onemocněními. V jezeře se lze koupat celoročně, a to díky teplotě vody, která ani v zimních měsících neklesá pod 27 stupňů Celsia. Okolní přírodní scenérie jsou jako pohlazení po duši a přinášejí klid a úlevu.

Lázně Bük s mnoha termálními bazény

Druhými největšími lázněmi v Maďarsku jsou lázně Bük, kde najdete velký počet bazénů na plavání s termální léčivou vodou o teplotě 23 až 38 stupňů Celsia nebo sauny – infra, finskou, aromatickou či venkovní. Samozřejmě, že nechybějí ani dětské bazény pro dovádění a hraní, brouzdaliště nebo bazény s atrakcemi.

Pokud chcete strávit s rodinou příjemný týden v termálních lázních Bük, využijte ubytování v komfortním rodinném hotelu s vlastním wellness centrem. Hotel Piroska se nachází v samém lázeňském centru a svým hostům nabízí možnost dopravy hotelovým autobusem do léčebných a zážitkových lázní.

Anebo navštivte hotel Greenfield Hotel Golf & Spa s možností využití 18jamkového mezinárodního golfového hřiště. Hotel je vhodný jak pro rodiny s dětmi, tak i manželské páry, seniory i golfisty.